Nogometaši Bonifike bodo morali na povratni tekmi bolj paziti na Japonca v dresu Interblocka Hidetošija Vakuija. Foto: www.nogometniklub-factor.si
Nogometaši Bonifike bodo morali na povratni tekmi bolj paziti na Japonca v dresu Interblocka Hidetošija Vakuija. Foto: www.nogometniklub-factor.si

Ljubljančani so na stadionu ŽAK v Ljubljani pred 1.000 gledalci silovito krenili na nasprotnikov gol. Že v prvih desetih minutah je gostujoči vratar Anže Rupnik po nevarnih poskusih Zorana Pavloviča dvakrat reševal koprsko mrežo.

Premoč so gostitelji kronali v v 13. minuti, ko je Japonec v dresu Interblocka Hidetoši Vakui s strelom z 22 metrov zadel spodnji del mreže. Štiri minute pozneje novi šok za Bonifiko. Vratar gostov je v kazenskem prostoru nepravilno oviral strelca prvega zadetka, sodnik pa je poleg dosojene najstrožje kazni, Rupnika "nagradil" še z rdečim kartonom. Z bele točke je bil zanesljiv Pavlovič.

Zadetek upanja pred povratno tekmo
V nadaljevanju so imeli domači veliko terensko premoč, a je goste v 33. minuti v igro vrnil Lizalovič, ki je presenetil nepozorno domačo obrambo. Do konca prvega dela so Koprčani ostali še brez trenerja Edija Pobega, ki je bil izključen zaradi predolgega jezika, Ljubljančani pa brez tretjega zadetka, ko se je Vakui znašel v izjemni priložnosti, a zgrešil nemogoče.

Njegovo napako je v 74. minuti popravil Dejan Gerič, ki je streljal z desne strani in bil nato najhitrejši na odbito žogo ter z levico poslal žogo pod prečko. V zadnjih petnajstih minutah se je nadaljevala napad na gol Bonifike, vendar so gostje obranili vse napade in še ohranili kanček upanja, da bodo prihodnje leto sodelovali v družbi najboljših slovenskih klubov.

Prva tekma:
INTERBLOCK
- BONIFIKA 3:1 (2:1)
Vakui 13., Pavlovič 17./11-m, Gerič 73.; Lizalovič 33.
RK: Rupnik 17./Bonifika