Interblock je s pogumno igro utišal Ljudski vrt. Foto: www.nkinterblock.eu
Interblock je s pogumno igro utišal Ljudski vrt. Foto: www.nkinterblock.eu
Marcos Tavares
Marcos Tavares je popeljal vijolice v vodstvo. Foto: Marko Madžarac
Interblock izločil Mariborčane
Koprčani prvi finalisti pokala

Šiškarji, ki so v lanskem finalu (2:1) porazili prav Mariborčane, so pred 7.000 gledalci začeli izjemno pogumno. Josip Iličič in Robert Berič sta nevarno ogrožala vrata Marka Pridigarja. Na drugi strani so domači prvič zapretili v 21. minuti, ko je na levi strani kazenskega prostora dvakrat poskusil Zoran Pavlovič, a sta mu veselje preprečila vratar Matjaž Rozman in branilec Matej Rapnik.

Mezga prehitel sodniško piščalko
V 32. minuti pa hladen tuš za vijoličaste. Zoran Zeljkovič je ob gol-avtliniji preigral Kljajeviča in podal visok predložek na daljšo vratnico, kjer je bil najvišji Mehmedalija Ćović. Maribor je vrnil udarec v sodnikovem podaljšku prvega polčasa. Rozmana je s strelom med nogami Zeljkoviča matiral Dejan Mezga.

Berič pred Pridigarjem
Začetek drugega polčasa je pripadel Štajercem, ki so premoč kronali v 52. minuti. Dolgo podajo Suada Filekoviča z leve strani je s trebuhom v mrežo pospravil Marcos Tavares. Dvajset minut pozneje so gostje izenačili po zelo podobni akciji. Po predložku Zeljkoviča je bil pred Pridigarjem z glavo najvišji Berič.

Šah-mat Rakoviča in Iličiča
Odločitev je padla v 86. minuti. Ermin Rakovič in Iličič sta z dvojno podajo vrgla iz igre celotno obrambo domačih, Iličič pa je nato z diagonalnim strelom z leve strani atraktivno zadel v desni zgornji kot Pridigarjevih vrat.

Pirova zmaga Novogoričanov
Že popoldne je finalist postal Koper, ki je povratno srečanje proti Hitu Gorici izgubil z 1:0, a je zadostovala prednost s prve tekme (4:2). Edini zadetek je padel v 70. minuti, ko je Nebojša Kovačevič žogo po podaji z desne strani ob prvi vratnici potisnil v mrežo. Koprčani so se osredinili predvsem na branjenje prednosti, kar jim je v popolnosti uspelo, tako da se veselijo tretjega finala. V obeh dozdajšnjih (2006, 2007) so tudi zmagali.

POLFINALE, povratni tekmi

LUKA KOPER - Hit Gorica 0:1 (0:0) 4:2
200; N. Kovačevič 70.

Luka Koper: Hasič, Handanagič, Struna, Polovanec, Radujko, Brulc, Rajčevič, Guberac (od 60. Božič), Viler (od 75. Petrović), Božičič (od 56. Mertelj), Ipavec.

HIT Gorica: Pirih, Djukič, Balažic, Komel, Gorinšek, Kršič, N. Kovačevič, Rakušček (od 46. Galešič), Osterc (od 55. Cvijanovič), Velikonja, M. Kovačevič.

Maribor - INTERBLOCK 2:3 (1:1) 2:2
7.000; Mezga 45., Tavares 52.; Ćović 32., Berič 71., Iličič 86.

Maribor: Pridigar, Mejač, Džinič, Kljajevič, Filekovič, Nilton (od 88. Jelič), Mezga (od 69. Mihelič), Školnik (od 88. Bunderla), Pavlovič, Tavares, Volaš.

Interblock: Rozman, Ćović, Ntame, Rapnik, Delamea, Božič, Matič, Zeljkovič, Iličič (od 90. Elsner), Berič, Rakovič (od 90. Jukan).

V odebeljenem tisku je izid prve tekme.

Finale bo 30. maja v Mariboru.

A. V.

Interblock izločil Mariborčane
Koprčani prvi finalisti pokala