Matjaž Rozman je bil junak srečanja, saj je obranil zadnji strel Luke Elsnerja. Foto: MMC RTV SLO
Matjaž Rozman je bil junak srečanja, saj je obranil zadnji strel Luke Elsnerja. Foto: MMC RTV SLO
Luka Elsner
Luka Elsner je v osmi seriji streljal preveč po sredini. Foto: EPA
Maratonski superpokal Interblocku

Četrti superpokal je prvič v zgodovini pripadel pokalnim zmagovalcem. Strele z bele točke so začeli Ljubljančani. Najprej je vratar Interblocka Matjaž Rozman obranil strel Mitji Zatkoviču, na drugi strani pa je Zahora streljal prek vrat. V osmi seriji je Rozman odbil še slab strel Luke Elsnerja in pokalni prvaki so osvojili še superpokal.

Brezič še najbližje zadetku
Igra ni prav nič navdušila 2.000 gledalcev ob Kamniški Bistrici, videlo se je, da sta moštvi še v pripravljalnem obdobju, priložnosti ni bilo veliko. Trenerja Robert Pevnik in Dragan Skočić sta skrivala adute oglednikom, ki so prišli iz vrst evropskih nasprotnikov (Dudelange in Zeta Golubovci). Danijel Brezič je v 29. minuti odlično izvedel prosti strel, Rozman pa je sijajno posredoval s parado. Zapretila sta še Borut Semler in Andraž Kirm, na drugi strani pa ni bil natančen junak pokalnega finala v Celju Rakovič.

Zahora zatresel vratnico
Na začetku drugega polčasa sta pri Interblocku vstopila Zoran Zeljkovič in Zahora, ki je pred dnevi prišel prav iz Domžal. Najboljši strelec slovenskega prvenstva v lanski sezoni je v 54. minuti zapravil veliko priložnost, saj je neoviran streljal mimo gola. Hrvat je v 85. minuti s prostega strela s približno 30 metrov močno streljal, vratar Dejan Nemec je bil že premagan, a je žoga zadela vratnico. Najlepšo priložnost za Domžale je zamudil Džengis Čavuševič, ki je z desne strani sam prišel v kazenski prostor, a streljal mimo gola.

V podaljšku so prevladovali gostitelji, a odločale so enajstmetrovke, kjer se je dvakrat izkazal vratar Rozman.

Domžale - INTERBLOCK * 6:7 (0:0)
* - po streljanju 11-m
2.000 gledalcev

11-m: Žinko, Brezič, Zatkovič (Rozman brani), Semler, Kirm, Knezovič, Čavušević, L. Elsner (Rozman brani); Rakovič, Jukan, Rendulič, Zahora (prek gola), Zeljkovič, Grabič, R. Elsner, Matič

Domžale: Nemec, Hanžič, Knezovič, L. Elsner, Aljančič, Žinko, Brezič, Juninho (20./Semler), Kirm, Zatkovič, Benko (68./Čavuševič).

Interblock: Rozman, Grabus, Gerič (46./Zeljkovič), Lazič (46./Zahora), Matič, R. Elsner, Jukan, Salkič, Grabič, Rodič (70./Rendulič), Rakovič.

C. R.
Maratonski superpokal Interblocku