Srbija je na dveh domačih tekmah proti Sloveniji (1:1) in Estoniji  (1:3) osvojila le točko. Foto: EPA
Srbija je na dveh domačih tekmah proti Sloveniji (1:1) in Estoniji (1:3) osvojila le točko. Foto: EPA
Severni Irci so se proti Italiji krčevito branili, zdaj pa bodo proti Ferskim otokom v obrnjeni vlogi. Foto: EPA

Selektor Slovenije je pred gostovanjem v Estoniji večkrat povedal, da ga zanimajo le tri točke. Naloga bo težka, saj Estonci letijo na krilih zmage v Beogradu in so s šestimi točkami presenetljivo na drugem mestu v skupini.

Lahko "Ferci" ustavijo Severne Irce?
Zanimivo bo že od 17. ure dalje, ko se bodo Ferski otoki v Torshavnu pomerili s Severno Irsko. Na papirju so favoriti gosti, a tudi "Ferci" so imeli v zgodovini nekaj prebliskov. Nazadnje so slavili v kvalifikacijah za SP leta 2010, ko so premagali Litvo (2:1), kar je bila njihova prva kvalifikacijska zmaga po osmih letih. Ne gre pozabiti, da so severnjaki letos držali vodstvo v Talinu do samega konca tekme, ko so Estonci v sodnikovem podaljšku zadeli dvakrat.

Italijani s skorajda nespremenjeno postavo
Derbi torkovih tekem bo v Genovi, kjer si bosta nasproti stali razočaranji svetovnega prvenstva v JAR-u, Italija in Srbija. "Trenutek" je na strani Italijanov, ki so v petek prikazali dobro igro v Belfastu proti Severni Irski, a premoči niso znali kronati (0:0). Selektor Cesare Prandelli bo na zelenico najverjetneje poslal podobno enajsterico s Pirlom v sredini in s tremi napadalci, Pepejem, Cassanom in Borriellom. Zaradi poškodbe bo manjkal Daniele de Rossi.

Srbi še vedno pod vtisom estonske klofute
Šokanten poraz proti Estoniji je že načel "stolček" novopečenega srbskega selektorja Vladimirja Petrovića Pižona, ki razumljivo kategorično zavrača kakršen koli odstop. Srbija bo imela v Italiji še težavo več, saj zaradi dveh rumenih kartonov ne bo smel nastopiti steber obrambe Nemanja Vidić.

Torek ob 20.30 (prenos na TVS2 in MMC):
ESTONIJA - SLOVENIJA

Ob 17.00:
FERSKI OTOKI - SEVERNA IRSKA

Ob 20.50:
ITALIJA - SRBIJA


Lestvica:                           
ITALIJA 3 2 1 0 7:1 7
ESTONIJA 3 2 0 1 6:4 6
SLOVENIJA 3 1 1 1 6:3 4
SRBIJA 3 1 1 1 5:4 4
SEVERNA IRSKA 2 1 1 0 1:0 4
FERSKI OTOKI 4 0 0 4 2:15 0