Andrea Agnelli. Foto: Reuters
Andrea Agnelli. Foto: Reuters

"V nasprotnem primeru se bo zgodilo neizprosno nazadovanje nogometa v prid dominantne lige, to je angleškega prvenstva, ki bo sčasoma prevzelo vse evropske talente in marginaliziralo druge," je dejal Agnelli.

Dodal je še, da v času njegovega predsednikovanja Združenju evropskih klubov ni bilo vzdržnega klubskega modela, zanimanje pa je bilo bolj kot ne omejeno na dve ligi. Predlog o reorganizaciji evropskih pokalov je zato podal že leta 2019.

Projekt Superlige je športno javnost pretresel aprila 2021 in hitro doživel polom. Poleg navijačev po vsej Evropi se je načrtom uprla tudi Evropska nogometna zveza s predsednikom Aleksandrom Čeferinom na čelu. Od 12 klubov, ki so ustanovili Superligo, jih je devet v nekaj dneh odstopilo od projekta, ostali so le Real Madrid, Barcelona in Juventus, ki še vedno zagovarjajo to tekmovanje kot rešitev za evropski nogomet.

Agnelli, ki je bil na čelu Juventusa od leta 2010, se je v sredo uradno umaknil. Klubu bo na voljo kot svetovalec. Na položaju predsednika ga je nasledil Gianluca Ferrero.