Paulo Dybala je 21. marca sporočil vest, da je okužen z novim koronavirusom. 6. maja je razkril, da je bolezen covid-19 le prebolel. Druga dva okužena Juventusova nogometaša, Daniele Rugani in Blaise Matuidi, sta se virusa znebila veliko hitreje. Foto: EPA
Paulo Dybala je 21. marca sporočil vest, da je okužen z novim koronavirusom. 6. maja je razkril, da je bolezen covid-19 le prebolel. Druga dva okužena Juventusova nogometaša, Daniele Rugani in Blaise Matuidi, sta se virusa znebila veliko hitreje. Foto: EPA

V razmiku šestih tednov je argentinski napadalec oddal štiri pozitivne vzorce na novi koronavirus, ki ga je preboleval veliko dlje od pričakovanj. A zdaj je 26-letnik iz Lagune Large končno popolnoma okreval, dobro novico pa je hitro razširil na družbenih omrežjih.

"V zadnjih tednih je bilo veliko govoric, toda končno lahko potrdim, da sem ozdravljen. Še enkrat hvala za podporo. Mislim na vse, ki še vedno trpite zaradi tega virusa. Pazite nase," je med drugim zapisal na Twitterju, medtem ko je na Instagramu objavil svojo fotografijo s pripisom: "Izraz na obrazu pove vse!"

Odzvali so se tudi pri Juventusu. "Paulo Dybala je po protokolu opravil dvojni pregled z diagnostičnimi testi (brisi) za koronavirusno obolenje covid-19, ki so vrnili negativne rezultate. Igralec si je tako opomogel in ne bo več v samoizolaciji," so zapisali v sporočilu za javnost.

Štirikrat pozitiven v šestih tednih
Dybala je 21. marca javnosti razkril, da je eden izmed treh nogometašev 'stare dame', ki so oddali pozitiven vzorec pri testiranju na novi koronavirus. Ob njem sta se z virusom okužila še Daniele Rugani in Blaise Matuidi. Nobeden izmed njih ni kazal simptomov okuženosti, a ti so se sčasoma pojavili in postajali vse hujši. "Hlastal sem za zrakom, ničesar nisem mogel storiti. Po petih minutah sem bil popolnoma izmučen, mišice so me zelo bolele. Zdaj sem že v redu," je nekaj dni pozneje za uradni klubski kanal priznal strelec zadnjega gola 'stare dame' pred prekinitvijo letošnje sezone. Z virusom se je okužila tudi zaročenka Oriana Sabatini. Dybala je v zadnjih šestih tednih oddal več pozitivnih vzorcev, za četrtega je med prvimi poročala španska oddaja El Chiringuito, njihove navedbe je kmalu zatem za CNN potrdil Juventusov predstavnik.

Na prvi skupni trening bo treba še počakati
Najelitnejše italijansko nogometno tekmovanje, Serie A, so prekinili na začetku marca. Prvoligaši so sicer dobili dovoljenje za zagon treningov posameznikov, a skupnih treningov ne bodo mogli izvesti vsaj do 18. maja. Večina mora do konca sezone odigrati še 13 krogov, na vrhu prvenstvene lestvice je Juventus, ki ima točko naskoka pred rimskim Laziem. Pandemija novega koronavirusa je Italijo močno prizadela, z virusom se je okužilo najmanj 214 tisoč ljudi (potrjeni primeri), umrlo jih je skoraj 30.000.