Rene Krhin se bo najverjetneje letos pripravljal s prvo ekipo Interja. Foto: inter.it
Rene Krhin se bo najverjetneje letos pripravljal s prvo ekipo Interja. Foto: inter.it
Intervju z Renejem Krhinom

Ni dvoma, da je 19-letnik iz Jakobskega Dola, eden izmed najbolj perspetkitvnih igralcev v Sloveniji. 186 centimetov visoki nogometaš je v Inter prestopil pred tremi leti, odškodnina Mariboru pa naj bi bila večja, kot so jo vijoličasti dobili za Zajka Zebo, ki je odšel v Rusijo.

Krhin je debitiral za člansko moštvo Interja septembra lani na prijateljski tekmi, spomladi pa ga je na trening s prvo ekipo povabil sam Mourinho. Letos je v polfinalu italijanskega pokala sedel na klopi, a v igro ni prišel. Poleti naj bi z zvezdniki odletel tudi na priprave v Los Angeles.

Klubska sezona je za vas končana. Predvidevam, da so občutki fantastični. Kako je bilo?
Čeprav se sezona za mladinsko ekipo ni končala najbolje, izpadli smo v osmini finala s Sieno, sem osebno zelo zadovoljen. Dokazal sem se na treningih s prvo ekipo. Opazil me je Jose Mourinho.

Ste z Mourinhom tudi osebno govorili? Vam je povedal, kaj od vas pričakuje?
Na prvih treningih se nisva dosti pogovarjala, saj nas je iz mladinske ekipe vzel pet, šest. Povedal je, da bo na poletne priprave vzel dva ali tri. Pozneje mi je rekel, da me bo poskušal to ali prihodnjo sezono vključiti v prvo ekipo in da bi rad, da grem z njimi letos na priprave v Los Angeles.

Govorimo samo o Mourinhu, toda vi ste bili na treningih z Ibrahimovicem, Viero, da ne naštevamo naprej. Sanje vsakega mladega Slovenca ...
To je nekaj čudovitega. Še pred tremi leti sem jih gledal po televiziji. Sanje so se mi res uresničile.

Vi ste zdaj tako rekoč največji zvezdnik naše mlade reprezentance.
Tu je dosti kakovostnih igralcev. Če igraš v Interju, se morda res malce več piše o tebi, toda vsi smo enako pomembni in kakovostni.

Kakšna je po vašem mnenju ta reprezentanca? Iz Rakičana v Ukrajino. Se to sliši objektivno?
Pred turnirjem sicer ne veljamo za favorite, vendar smo na prejšnjih kvalifikacijah dokazali, da smo dobra ekipa in da lahko premagamo vsakogar. Z borbenostjo in kakovostjo, ki jo imamo, lahko premagamo tudi boljše reprezentance.

Prva tekma proti Rusiji je morda najpomembnejša.
Na vseh turnirjih je prva tekma najpomembnejša. Če igraš proti Rusom, ki so zelo dobri, je to še toliko težje. S pravim pristopom, mislim, da jih lahko premagamo.

R. K.

Intervju z Renejem Krhinom