Paco Alcacer je eden najzaslužnejših za preporod Dortmundčanov v letošnji sezoni. Foto: Reuters
Paco Alcacer je eden najzaslužnejših za preporod Dortmundčanov v letošnji sezoni. Foto: Reuters

Dortmundčani so še vedno neporaženi, po veliki zmagi nad Bayernom s 3:2 pa imajo pred Bavarci že sedem točk naskoka po tretjini prvenstva. Derbi na Westfalnu pred dvema tednoma je po sijajnem protinapadu odločil prav Alcacer.

Igral je le na šestih tekmah, v Bundesligi je zadel kar osemkrat. Niti na eni tekmi ni odigral vseh 90 minut. Večino zadetkov je dosegel po prihodu s klopi za rezervne igralce.

"Zelo sem srečen v Dortmundu. Hitro sem se ujel s soigralci. To je bila idealna odločitev. Zdaj se moram z zadetki zahvaliti vodstvu kluba za zaupanje," je poudaril Alcacer, ki bo na leto prejel pet milijonov evrov plače. Za špansko izbrano vrsto je od leta 2014 odigral 15 tekem in dosegel devet zadetkov.

Borussia Mönchengladbach podaljšala s trenerjem Heckingom
Vodstvo Borussie iz Mönchengladbacha, ki je na sijajnem drugem mestu v Bundesligi, je podaljšalo pogodbo trenerju Dieterju Heckingu do leta 2020. 54-letni strateg je na klopi omenjenega kluba od leta 2016, pogodba bi se mu sicer iztekla konec te sezone.

"Trenutni športni razvoj je pozitiven, povezan pa je z Dieterjem Heckingom. Veseli smo, da bomo nadaljevali z njim in njegovimi sodelavci," je povedal športni direktor Max Eberl.

"V Borussii sem že skoraj dve leti in lahko rečem, da se počutim zelo dobro. Mirnost ob podaljšanju pogodbe je dokaz, kakšno zaupanje je med mano in klubom," je dodal Hecking.