Arnel Jakupović je Domžale popeljal v 3. predkrog Konferenčne lige. Foto: www.alesfevzer.com
Arnel Jakupović je Domžale popeljal v 3. predkrog Konferenčne lige. Foto: www.alesfevzer.com

V 16. minuti se je kapetan Domžalčanov Senijad Ibričić otresel svojega čuvaja, dobro je streljal z levico, a vratar Honke Tim Murray se je izkazal z obrambo.

Olimpija na Malti napredovala po 11-metrovkah

Ibričić je v naslednji nevarni akciji Domžalčanov izsilil prekršek in sodnik je dosodil prosti strel na 25 m. Ibričić ni streljal na gol, ampak je podal Arnelu Jakupoviću, ki je močno streljal v levi zgornji kot, dosegel je pravi evrogol.

Nadaljevanje je bilo bolj ali manj v domeni Domžalčanov, ki so prišli do nekaj priložnosti, a jim ni uspelo zadeti.

Enes Alić je v 31. minuti z desne poslal predložek pred vrata, kjer je bil Matej Podlogar, a na mestu je bil Murray. Ta je v 36. minuti ubranil Ibričiću strel. Le nekaj sekund zatem je Tilen Klemenčič z volejem zgrešil cilj, v 40. pa je bil neuspešen še Damjan Vuklišević.

V drugem polčasu je prvi resno zagrozil Rui Modesto, ko je poskusil v 60. minuti malce z leve strani z roba kazenskega prostora, izkazal pa se je Ajdin Mulalić. Domžalčani so vse bolj zgolj pazili na to, da ne bi odprli kakšne prevelike luknje v obrambi, Honka pa je vse bolj pritiskala in v 88. minuti prišla do strela z glavo, ki pa je na domžalsko srečo zgrešil cilj.

NOGOMET – KONFERENČNA LIGA

2. PREDKROG, povratne tekme

Honka Espoo (FIN) – DOMŽALE 0:1 (0:1) 1:2
685; Jakupović 22.

Honka: Murray, Aalto, Koski (14./Heikkila), Hataka, Levänen (60./Savage), J. Voutilainen (86./Algeria), Pyyhtiä, Modesto, Kaufmann, Smith (60./Arko-Mensah), Dongou.

Domžale: Mulalić, Šoštarič Karić, Klemenčič, Vuklišević, Žinič (89./Dobrovoljc), Husmani, Markuš (82./Käit), Alić, Ibričić, Jakupović, Podlogar.

Sodnik: Peter Kralovic (Slovaška)

V krepkem tisku je izid prve tekme.


3. PREDKROG, žreb

Četrtek, 5. avgusta:
SANTA CLARA (POR) – OLIMPIJA

ROSENBORG – DOMŽALE

ČUKARIČKI (SRB) – HAMMARBY (ŠVE)

Povratne tekme bodo 12. avgusta.

Hitri zadetek Accama Mariboru spodrezal krila