Jan Oblak je kljub dobrim obrambam na dveh tekmah prejel šest golov. Foto: Reuters
Jan Oblak je kljub dobrim obrambam na dveh tekmah prejel šest golov. Foto: Reuters

Namesto da bi izenačenje dalo krila slovenskim nogometašem, je v drugem polčasu sledil potop. Srbski selektor Dragan Stojković je z menjavami dvignil tempo igre, ki mu Slovenci niso mogli slediti. Občutek je bil, da bi Srbi poleg treh golov lahko dosegli še kakšnega.

Sorodna novica Srbija podaljšala rezultatsko krizo Slovenije

Kek: Vmes sem razmišljal, da imam vsega dovolj

"Čestitam Srbiji za zasluženo in realno visoko zmago. Ne ostane mi drugega, kot da rečem, da so bile zadnje minute razprodaja ugleda. Ne glede na to, da se nam je uspelo vrniti v prvem polčasu, je bilo jasno, da bodo njihove menjave dvignile ritem. Mi pa smo tudi zaradi poškodb padali. Ob polčasu smo opozarjali na število neizsiljenih napak, to je bilo nedopustno na tej ravni. Od prve minute dalje smo jim dajali možnosti, tudi z neodgovorno igro. Namesto da bi iz našega zadetka dobili zagon, smo zelo hitro potonili. Vmes sem razmišljal tudi o tem, da imam vsega dovolj. Zdaj nas čaka tekma v Oslu, potem še doma s Srbijo, potem pa bo treba pogledati, kako bomo naprej," je povedal skorajda obupani selektor Matjaž Kek in prvič po vrnitvi na slovensko klop namignil, da bi lahko kmalu zapustil selektorsko mesto.

Morda bo treba popolnoma spremeniti stvari in poiskati nova imena ali pa iti od vrha navzdol. Upam, da se vsi zavedamo, kako smo bili danes videti,” je povedal Kek, ki je našel tudi nekaj stičnih točk z lanskim Splitom, kjer je Slovenija visoko izgubila proti Hrvaški.

Kek in Oblak razočarana po porazu v Srbiji

Oblak: Trenutno so ekipe v skupini nekaj nivojev nad nami

Slovenski kapetan Jan Oblak, ki je preprečil še višji poraz, je pritrdil Keku. "Strinjam se s selektorjem, da gre za razprodajo ugleda. Vsi smo videli, da to danes ni bilo za nikamor, da ni bilo podobno ničemur. Nismo se držali tega, kar smo govorili ves teden. Mi ne smemo prejemati zadetkov, ker jih težko dajemo. Na koncu smo dobili štiri, in to z lahkoto. Občutek je bil, da če bi Srbija hotela zabiti še kakega, bi ji morda uspelo. Kar je povedal selektor, je res. S tem se strinjam sam in celotna ekipa. To ne pelje nikamor. Treba je veliko spremeniti, če hočemo biti blizu ranga ekip, s katerimi igramo v skupini. Trenutno so nekaj nivojev pred nami. Napake, ki se nam dogajajo, se ne smejo dogajati na taki ravni. Vsaka malenkost se kaznuje, ampak na žalost ne dobivamo gole samo iz napak. Ko želimo zadeti, puščamo zadaj preveč prostora. Videti je, kot da nam je vseeno, ali bomo dobili dva, tri, štiri, pet, šest golov. To seveda ni način. Treba je veliko spremeniti, da bo drugače," je bil v pogovoru za Val 202 samokritičen Oblak.

Kaj spremeniti? "To je zgodba, ki se ponavlja že kar nekaj let. Vsi iščemo načine, kako bi to spremenili. Ne bom rekel, da je na vsaki tekmi tako, ampak na določenih zagotovo ni bila primerna organizacija, primeren odnos, primerna disciplina za ta nivo. V določenem momentu tekme pade koncentracija in deluje, kot da nam je vseeno, kaj se zgodi. Normalno, da s tem razprodajamo naš ugled," je povedal Oblak.

"Težko je, ampak še vedno prihajam z veseljem"

Kljub slabim igram in rezultatom 29-letnik ne razmišlja o slovesu. "Reprezentance se ne da zamenjati. Vedno prihajam s ponosom. Zelo me boli, ko izgubimo tekmo, še posebej na način, na katerega smo izgubili danes. Težko je, ampak še vedno prihajam z veseljem, pozitiven. Prihajam z glavo, da bi se stvari spremenile, da bi šlo na bolje. Normalno je, da je v takih trenutkih najlažje reči, da je dovolj, ampak tako se ne bo spremenilo nič. Na akcijo je treba prihajati s pozitivno miselnostjo. Vsako tekmo je treba iti v boj, tudi če je treba pustiti kako poškodbo na igrišču," je odločen Oblak.

Razprodaja ugleda