Jan Oblak je še vedno pripravljen igrati za slovensko reprezentanco. Foto: Reuters
Jan Oblak je še vedno pripravljen igrati za slovensko reprezentanco. Foto: Reuters

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Rade Mijatović je bil v Madridu na obisku pri enem najboljših vratarjev na svetu, ki pod vodstvom selektorja Tomaža Kavčiča še ni zaigral. Pojavila so se namigovanja, da naj bi bil Oblak užaljen, ker je Kavčič na mesto kapetana postavil Bojana Jokića in ne njega, a z NZS-ja sporočajo, da je bil vzrok za Oblakovo odsotnost zgolj zdravstvene narave in da bo še igral za Slovenijo.

Ni zahteval kapetanskega traku!
Na sestanku, ki je, kot pravi NZS, potekal korektno in v prijetnem vzdušju, je Jan Oblak predstavil svoj pogled na reprezentanco in pojasnil razloge za svojo odsotnost na tekmah reprezentance. "Povedal je, da v nobenem primeru ni zahteval kapetanskega traku, bil pa ga je pripravljen sprejeti z veliko častjo in odgovornostjo, ko mu ga je ponudil selektor," pišejo pri nogometni zvezi in dodajajo, da "po zagotovilih Oblak svoje udeležbe na reprezentančnem zboru ni nikoli pogojeval s tem, da bi bila vloga kapetana zaupana prav njemu. Poudaril je, da je bila njegova odsotnost na reprezentančnem zboru posledica njegovega zdravstvenega stanja."

Jan Oblak se torej očitno ni odrekel reprezentančnemu dresu. "Iz razgovora je bilo razvidno, da ima Oblak veliko željo spisati uspešno zgodbo s slovensko reprezentanco in verjame, da se je reprezentanca prek kvalifikacij za evropsko prvenstvo sposobna uvrstiti na to veliko tekmovanje." Slovensko reprezentanco 13. in 16. oktobra čakata novi preizkušnji v Ligi narodov, najprej gostovanje na Norveškem in nato domači obračun s Ciprom. Slovenija je uvodni tekmi tega tekmovanja proti Bolgariji doma in Cipru v gosteh izgubila.