Slovenija je na šesti medsebojni tekmi proti Albaniji prvič izgubila. Foto: Reuters
Slovenija je na šesti medsebojni tekmi proti Albaniji prvič izgubila. Foto: Reuters
Slovenci poraženi iz Albanije

Slovenija je na šesti medsebojni tekmi prvič izgubila proti Albaniji. Edini strelec po napaki ožje obrambe je bil Roshi. Slovenski reprezentanti se na poplavljenem in razritem igrišču niso znašli. V drugem polčasu so za izenačenje skupaj igrali novinec Čaušević, drugič Kampl in povratnik Šišić, ti nogometaši doslej niso igrali skupaj niti na treningu.

Stare sile v reprezentanci so bile stoične
Po porazu je molčečnost bodla v ušesa. Zima bo dolga in naporno težavna. Slavišo Stojanovića, ki naj bi ostal v sedlu, čaka precej dela. Resda bo Slovenija novembra igrala še prijateljsko tekmo v Makedoniji. Stare sile v reprezentanci so bile stoične. Za kaj več manjka še kaj več.

Selektor Slaviša Stojanović bo v sredo ob 20.00 gost Iva Milovanoviča v oddaji Športni izziv na TV Slovenija 2 in MMC-ju.

V Tirani prvi spor Katanec - Zahović
Ravno v Tirani sta se nekaj več kot pred 13 leti za Euro na Nizozemskem Katanec in Zahović prvič resno sporekla. Prvi zvezdnik Zlatko Zahović je še enkrat zamujal na reprezentančne priprave, Srečko Katanec pa je bentil in takratnemu predsedniku nogometne zveze Rudiju Zavrlu dejal, naj odlični in spretni Zahović igra, ker ga Slovenija potrebuje, sam pa bo sedel na tribuni in ne bo vodil tekme. Takrat se je Zahović še znal opravičiti. Ko so vsi trije staknili glave, je dejal, da naj Katanec vodi tekmo, da bo Slovenija zmagala, sam pa bo zabil zmagoviti gol. In res je bilo tako. Za prvo zmago Slovenije nad Albanijo so domači igralci v kazenskem prostoru podrli Osterca, Zahović pa je bil z edinim golom natančen z bele točke.

Tudi tam je počilo na relaciji Ljubljana - Maribor
Tako je bilo takrat, nato pa je dokončno, pa ne prvič počilo na relacijo Ljubljana - Maribor. Tri leta pozneje na svetovnem prvenstvu v Južni Koreji, ko v reprezentanci ni bilo več kapetana in posrednika Darka Milaniča, da bi miril Zahovića in Katanca.

Boštjan Janežič, Val 202

Slovenci poraženi iz Albanije