Josip Iličić se je dobro znašel v vlogi organizatorja slovenske igre. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Josip Iličić se je dobro znašel v vlogi organizatorja slovenske igre. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Odmevi po porazu z Norvežani
Nesrečen poraz nogometašev v Oslu

Zadovoljen bi bil tudi s točko, doživel pa je hitchcockovski konec tekme v Oslu - poraz z enajstmetrovke že po koncu sodnikovega dodatka.

Na svoji šesti tekmi je tretjič izgubil, drugič na tekmi, ki je štela za kvalifikacijske točke. Z izjemo obrambe je spet igral z veliko drugimi nogometaši. Po poškodbi Valterje Birse v peti minuti tako rekoč kar s petimi novinci v udarni enajsterici. Nogometni tradicionalisti menijo, da zavoljo nekontinuitete nima uspeha. Zanesljivo pa je še prezgodaj za sodbe.

Na šesti medsebojni tekmi, na peti kvalifikacijski, je Slovenija še petič izgubila proti Norveški, tretjič v Oslu. Zdaj je razlika v zadetkih 14:4 v korist Norveške. Za Slovenijo je bil sinoči za vodstvo tretjič učinkovit branilec Marko Šuler. Na Euru 2000 za edini remi med tema ekipama ni bilo golov.

Tudi na drugi kvalifikacijski tekmi je manjkal superzveznik slovenske reprezentance - prvi vratar Samir Handanović je moral namreč že po prvih dneh prestopa v Inter na operacijo meniskusa. Sinoči je bil v slovenskih vratih 19-letni Jan Oblak, ki je Slovenijo držal nad vodo, nato pa za poraz klonil z bele točke. Jasmin Handanović je v Oslu sedel na klopi za rezervne nogometaše, s tem mu je Stojanović sporočil, da je na tekmi proti Švici od njega pričakoval več.

Josip Iličić je sinoči prepričeval še zadnje neverne Tomaže, da je lahko organizator slovenske igre. Če Slovenija ne bi izgubila, bi jasno dobil višjo oziroma zelo visoko oceno.

Prihodnji mesec bo Slovenija v ciklusu kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Ljudskem vrtu gostila Ciper in nato gostovala v Tirani.
Boštjan Janežič, Val 202

Odmevi po porazu z Norvežani
Nesrečen poraz nogometašev v Oslu