Trojka, ki vodi visokoleteči ljubljanski klub: direktor Janez Benčina, športni direktor Tone Hrovatič in predsednik Joc Pečečnik. Foto: RTV SLO/T. G.
Trojka, ki vodi visokoleteči ljubljanski klub: direktor Janez Benčina, športni direktor Tone Hrovatič in predsednik Joc Pečečnik. Foto: RTV SLO/T. G.
Rdeče-črni dresi
Po novem imenu še novi dresi. Foto: RTV SLO/T. G.
Marinko Galič
Nezamenljivi libero Katančeve čete se vrača na veliko sceno - Marinko Galič bo poveljeval obrambi Interblocka. Foto: RTV SLO/T. G.
Interblock si želi igrati za Bežigradom

"Pozdravljam svojo ženo," je slavnostno predstavitev ambicioznega kluba v igralnici Kongo pred nadaljevanjem sezone začel predsednik in glavni sponzor Joc Pečečnik. "Za tak, za naš prostor mogoče nenavaden pristop, smo se odločili ne zato, ker smo si sami všeč, ampak ker želimo v Slovenijo prinesti neki presežek, s tem privabiti gledalce, zagotoviti več denarja v blagajnah in posledično zagotoviti bolj urejeno nogometno okolje za vse sodelujoče v tem športu," je razložil svoj pristop k nogometu lastnik Elektrončka.

(I)Zbor zlate generacije
"V klub smo pripeljali deset novih imen, s tem smo pridobili dobro, če ne vrhunsko ekipo. Kader za tekme šteje 27 igralcev, kar ni preveč, od tega so trije res kakovostni tujci," je začel športni direktor kluba Tone Hrovatič. "Poudariti želim, da je v moštvu kar nekaj mladincev in da povprečna starost znaša kljub Simeunoviču in Galiču samo 25 let," je nogometni menedžer odgovoril na navedbe medijev, da se v nekdanjem Factorju zbirajo igralci tik pred upokojitvijo.

Po obstanku kar po naslov?
"Amir Karič, Marinko Galič, Zoran Pavlovič, Muamer Vugdalič, Marko Simeunovič in ostali so garancija za dosego ciljev. Prvi cilj je jasen - obstanek v Prvi ligi Telekom Slovenije," je predstavil nalogo kluba, ki je v jesenskih 20 krogih zbral le 14 točk. "V sezoni 2007/2008 računamo na preboj na vrh, morebiti celo na 1. mesto," ni bil v nadaljevanju nič kaj skromen Hrovatič.

Brez prevoda in Rebeke Dremelj
V nadaljevanju je nekaj spodbudnih besed spregovoril tudi trener Dragan Skočić, česar pa ni pospremil pričakovani prevod. Ob zagonu nove uradne strani so zbranim predstavnikom sedme sile zavrteli predstavitveni video in za pokušino pokazali nove črno-rdeče in bele drese, ki sta jih žal predstavila le dva nogometaša. Ob koncu pa smo še izvedeli, da Rebeka Dremelj in nogomet nimata veliko skupnega, saj smo ostali brez pričakovanega in napovedanega nastopa slovenske pevke.

Aprila derbi Interblock - Maribor?
Interblock v soboto odpira boj za obstanek na gostovanju pri Nafti. V klubu zatrjujejo, da se s v glavni mesto vrača tudi stari dobri derbi med največjima slovenskima kluboma, a na to vprašanje bodo odgovor dale tribune 11. aprila, ko bo Maribor gostoval v Šiški.

Toni Gruden

Interblock si želi igrati za Bežigradom