Slovenci so uspešno začeli Ligo narodov. Zbrali so štiri točke na dveh domačih tekmah. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenci so uspešno začeli Ligo narodov. Zbrali so štiri točke na dveh domačih tekmah. Foto: www.alesfevzer.com

Na uvodnem treningu so manjkali Jan Oblak, Andraž Šporar in Benjamin Verbič. Zaradi okužbe z novim koronavirusom je moral sodelovanje odpovedati Miha Zajc.

Kek je seznam igralcev, na katere računa, objavil konec septembra, a je moral odtlej narediti nekaj sprememb. Naknadno je v izbrano vrsto povabil vezista Davida Tijanića, ki igra v dobri formi na Poljskem pri Rakowu.

Manjkal bo tudi razigrani Berić
Zaradi omejitev in karantenskih zahtev Kek ni mogel poklicati niti potencialnih prišlekov iz Azije in ZDA Denisa Popovića, Tima Matavža, Aljaža Strune in Roberta Berića, ki je konec tedna zadel že na peti zaporedni tekmi v dresu Chicaga. Še vedno ni Josipa Iličića, ki se šele vrača v proces treningov, je pa nazaj Verbič. Od novincev so prišli Mario Jurčević in Sandi Lovrić in Jon Gorenc Stanković.

Mario Jurčević je zelo motiviran in upa, da bo debitiral že v sredo. Foto: MMC RTV SLO
Mario Jurčević je zelo motiviran in upa, da bo debitiral že v sredo. Foto: MMC RTV SLO

"Zelo sem vesel tega vpoklica. To mi predstavlja neko nagrado za dozdajšnje delo in korak naprej v karieri," je povedal Jurčević, ki je pred kratkim prestopil v Osijek, zdaj pa že dobil vabilo v izbrano vrsto. Kek je dejal, da je o njem razmišljal že dlje časa.

"Nisem pričakoval, da bo prišlo to povabilo, ampak potihoma pa sem ga upal, da bo. Soigralci so sicer super, večino poznam, tudi iz prve lige, z večino sem tudi igral v mlajših selekcijah, tako da ne bo težav z adaptacijo," je dodal Jurčević, ki komaj čaka, da zaigra za Slovenijo. "Da pokažem, da sem tukaj z razlogom."

Slovenci dobili vse tekme proti San Marinu in Moldaviji
Slovenija je v Ligi narodov že odigrala dve tekmi. V Stožicah se je z Grčijo razšla brez zadetkov, Moldavijo pa je ugnala z 1:0.

"Točke pri tem niso najpomembnejše. Pomembno je to, da pokažemo boljše igre kot septembra. Želja pa je vedno zmaga, tudi na sredini prijateljski tekmi. Dobro je to, da bomo več časa skupaj, da dobimo čim več kilometrine drug z drugim," je povedal vezist Jaka Bijol, ki je tudi pred kratkim zamenjal delodajalca. CSKA Moskva ga je posodil Hannovru.

S San Marinom so se Slovenci merili štirikrat in štirikrat zmagali (2:0, 6:0, 3:0 in 5:0). S Kosovom Slovenija še ni igrala, z Moldavijo pa je igrala trikrat (1:0, 2:1, 3:0).

Slovenija je na lestvici Mednarodne nogometne zveze 64., Kosovo je 116., Moldavija 175., San Marino pa 210.

Slovenci se bodo proti San Marinu ogreli za dve tekmi Lige narodov

Prijateljska tekma, Ljubljana, Stožice, sreda ob 20.45:
SLOVENIJA - SAN MARINO

Prenos na TV SLO 2 in MMC-ju.


LIGA C, skupina 3, nedelja ob 20.45:
KOSOVO - SLOVENIJA
GRČIJA - MOLDAVIJA

Sreda, 14. oktobra, ob 20.45:
MOLDAVIJA - SLOVENIJA
GRČIJA - KOSOVO


Lestvica:                          
GRČIJA             2  1 1 0  2:1  4
SLOVENIJA          2  1 1 0  1:0  4
KOSOVO             2  0 1 1  2:3  1
MOLDAVIJA          2  0 1 1  1:2  1