Mario Mandžukić je dosegel prvi zadetek v novi sezoni Serie A. Foto: Reuters
Mario Mandžukić je dosegel prvi zadetek v novi sezoni Serie A. Foto: Reuters
Gianluigi Buffon
Gianluigi Buffon je bil znova na pravem mestu in preprečil izenačenje. Foto: Reuters

Gostitelji so začeli odločno in že v 3. minuti je Miralem Pjanić zapretil s prostega strela, vendar je meril mimo vrat. Cagliari je zdržal do 12. minute, ko je Stephan Lichtsteiner z desne strani natančno podal v kazenski prostor, Mario Mandžukić pa je sijajno podstavil desnico in z desetih metrov preusmeril žogo v mrežo. Hrvat je znova dokazal, da ima izjemen občutek pred vrati.

Buffon obranil najstrožjo kazen
Ključna je bila 39. minuta, ko je Alex Sandro naredil prekršek v kazenskem prostoru, padel je Duje Ćop. Videosodnik je posredoval in obvestil glavnega sodnika Fabia Maresco, ki je pokazal na belo točko. Diego Farias je slabo izvedel najstrožjo kazen, veteran Gianluigi Buffon pa se je znova izkazal s parado.

Dybala in Higuain potrdila zmago
V sodnikovem dodatku prvega polčasa je Pjanić z dolgo žogo izjemno zaposlil Paula Dybalo, ki je stekel sam proti vratom, si naravnal žogo na levico in povišal na 2:0.

Končni izid je sredi drugega polčasa postavil Gonzalo Higuain po podaji Alexa Sandra. Juventus je imel veliko premoč (streli 17:5, v okvir vrat 7:2, posest 63:37 %). V drugem polčasu sta vstopila tudi Blaise Matuidi in Douglas Costa, ki sta poleti okrepila Torinčane. Federico Bernardeschi je sedel na klopi.

1. krog:
JUVENTUS - CAGLIARI 3:0 (2:0)
Mandžukić 12., Dybala 45., Higuain 66.
Farias (Cagliari) je v 39. minuti zapravil 11-m.

Juventus: Buffon, Lichtsteiner, Rugani, Chiellini, Alex Sandro, Marchisio (62./Khedira), Pjanić, Cuadrado (74./Douglas Costa), Dybala, Mandžukić, Higuain (71./Matuidi).

Cagliari: Cragno, Padoin (63./Joao Pedro), Pisacane, Andreolli, Capuano, Farago, Cigarini (82./Dessena), Ionita, Barella, Diego Farias, Ćop (83./Sau).

Sodnik: Fabio Maresca



HELLAS VERONA - NAPOLI 1:3 (0:2)
Pazzini 83./11-m; Souprayen 32./ag, Milik 39., Ghoulam 62.
RK: Hysaj 82./Napoli

Nedelja ob 18.00:
ATALANTA - ROMA
(Iličić, Kurtić)

Ob 20.45:

BOLOGNA - TORINO
INTER - FIORENTINA (Handanović)
LAZIO - SPAL
SAMPDORIA - BENEVENTO (Belec)
SASSUOLO - GENOA
UDINESE - CHIEVO (Birsa, Cesar)
CROTONE - MILAN (Kotnik)