Rezervista Sebastian Kehl in Kevin Kampl sta zrežirala odločilni zadetek v podaljšku. Foto: EPA
Rezervista Sebastian Kehl in Kevin Kampl sta zrežirala odločilni zadetek v podaljšku. Foto: EPA
Veliko veselje nogometašev Borussie po zadetku Kehla. Foto: EPA
Jürgen Klopp
Jürgen Klopp je doživel veliko težkih trenutkov v letošnji sezoni. Mnogi so že zahtevali njegov odstop, ko je bila Borussia na zadnjem mestu. V spomladanskem delu gre črno-rumenim precej bolje. Veliki cilj je zdaj finale pokala. Foto: EPA
Kevin Volland
Kevin Volland je hitro izničil vodstvo Borussie. Foto: EPA

Kapetan je vstopil v 61. minuti, nato pa je v podaljšku s 25 metrov z levico zatresel mrežo. Žoga je šla tik ob vratnici v mrežo. Po prodoru Šindžija Kagave na desni strani je žoga v kazenskem prostoru prišla do Kevina Kampla, ki je z glavo zaposlil 35-letnega Kehla.

Tudi v torek zvečer se je na kultnem stadionu Westfalen zbralo skoraj 81.000 navijačev. Poraz z Bayernom v soboto (0:1) je že preteklost, nov cilj pa je finale pokala, ki bo 30. maja v Berlinu.

Subotić od junaka do bedaka
Gostitelji so začeli odločno, povedli so v 19. minuti. Jakub Blaszczykowski je podal iz kota, branilec Neven Subotić pa je z desnico z 12 metrov spretno zatresel malo mrežico. Le 102 sekundi zatem je Hoffenheim izenačil. Kevin Volland je bil natančen s 14 metrov z levico po podaji Sebastiana Rudyja. V 28. minuti je Andres Beck podal s svoje polovice pred kazenski prostor gostiteljev, Subotić pa je zgrešil celo žogo. Neverjetno napako je unovčil Roberto Firmino, ki je stekel sam proti vratom in z lobom mojstrsko matiral Mitchella Langeraka.

Aubameyang izsilil podaljšek
V drugem polčasu so črno-rumeni močno pritisnili, gostje so bili povsem stisnjeni pred svoja vrata. V 57. minuti je Erik Durm z desne strani natančno podal pred vrata, Pierre-Emerick Aubameyang pa je z glavo izenačil na 2:2. V zadnjih minutah je imel dve lepi priložnosti Firmino, a odločal je podaljšek.

Kampl zapravil izjemno priložnost za 4:2
V 101. minuti je Kampl zamenjal Henrika Mhitarjana. Štiri minute zatem je poskušal s strelom od daleč, a je bil Oliver Baumann na mestu. V 108. minuti je veteran Kehl dosegel prvi zadetek za Borussio v nemškem pokalu. Po strelu Šindžija Kagave z glavo je imel Kampl v 112. minuti izjemno priložnost za 4:2, a je z bližine meril prek vrat. Kazen bi lahko prišla tik pred koncem podaljška. V 120. minuti je šel v napad celo vratar Hoffenheima Baumann, po kotu je do strela prišel Beck, a je z glavo iz ugodnega položaja meril mimo vrat.
Kloppu ni treba tolažiti Subotića in Kampla
"Ne morem verjeti. Kakšna tekma! Sreča, da mi ni treba tolažiti Subotića in Kampla, ampak se lahko veselim s Kehlom. Res škoda, da bo po koncu sezone končal kariero. To je bil pravi odgovor po porazu proti Bayernu," je bil nasmejan Jürgen Klopp, ki je po koncu tekme stekel na zelenico in se objel s Kehlom, nato pa proslavljal z navijači.

Četrtfinale:
WOLFSBURG - Freiburg 1:0 (0:0)
Rodriguez 72./11-m

BORUSSIA (D) - Hoffenheim * 3:2 (1:2)
Subotić 19., Aubameyang 57., Kehl 108.; Volland 21., Firmino 28.
* - po podaljšku

Borussia Dortmund: Langerak, Durm, Subotić, Sokratis, Schmelzer, S. Bender (62./Kehl), Gündogan, Blaszczykowski, Kagava, Mhitarjan (101./Kampl), Aubameyang (113./Ramos).

Hoffenheim: Baumann, Beck, Strobl, Bičakčić, Toljan (61./J. S. Kim), Rudy, Schwegler (60./Amiri), Polanski, Volland, Roberto Firmino, Schipplock (101./Zuber).

Sodnik: Deniz Aytekin





Bayer Leverkusen - BAYERN ** 3:5 (0:0, 0:0)
11-m: Drmić (Neuer brani), Bander, Castro, Calhanoglu; Müller, Lewandowski, Xabi Alonso, Götze, Thiago.

Bayer Leverkusen: Leno, Hilbert, Toprak, Spahić (90./Papadopoulos), Wendell, L. Bender, Rolfes (99./Calhanoglu), Bellarabi, Castro, Brandt, Kiessling (94./Drmić).

Bayern: Neuer, Benatia (34./Rode), Boateng (118./Badstuber), Dante, Lahm (68./Thiago), Xabi Alonso, Rafinha, Juan Bernat, Müller, Götze, Lewandowski.

Sodnik: Felix Zwayer


ARMINIA BIELEFELD - Borussia (M) **6:5 (1:1, 0:0)
Junglas 26.; Kruse 32./11-m

** - po streljanju 11-m

Polfinale bo 28. in 29. aprila, finale pa 30. maja v Berlinu.