Carlos Tevez je poleti razmišljal celo o predčasni nogometni upokojitvi, pred časom pa je v intervjuju dejal, da je sit nogometa, v katerem se vse vrti le okoli denarja. Foto: Reuters
Carlos Tevez je poleti razmišljal celo o predčasni nogometni upokojitvi, pred časom pa je v intervjuju dejal, da je sit nogometa, v katerem se vse vrti le okoli denarja. Foto: Reuters
Carlos Tevez
Carlos Tevez (58 nastopov in 12 golov za Argentino) je priznal, da ga je četrtfinalni polom na mundialu z Nemčijo močno prizadel. Foto: Reuters

26-letni argentinski napadalec je že večrat potarnal, da ga po štirih letih igranja v Angliji že močno razjeda domotožje, saj njegova družina z ženo na čelu še vedno prebiva v Buenos Airesu. Pred časom je zaradi domotožja celo dobil posebno dovoljenje in dopust, ki ga je preživel v Argentini.

Tekma z Boltonom kaplja čez rob
Dodaten vzrok za Tevezovo nezadovoljstvo je tudi strogi režim trenerja Roberta Mancinija, s katerim se je nazadnje sporekel prejšnjo soboto, ko je bil zamenjan, kar kapetanu "meščanov" ni bilo po volji. Na tekmi z Boltonom si je Tevez, ki je tudi zabil zmagoviti gol, priigral rumeni karton, zaradi katerega ni bil na voljo za obračun z West Hamom (1:3).

Kaj bo bogati City naredil s kapetanom?
Klub je Tevezu vnovič odobril dopust za obisk družine, nato pa je odlični napadalec iz Argentine prek menedžerja poslal pisno zahtevo po prodaji. City, ki je po vstopu v Abu Dhabi United Group postal najbogatejši nogometni klub na svetu, je zahtevo že odločno zavrnil.

"To je tako nesrečna kot nedobrodošla motnja. Klub ostaja osredotočne na prihajajoče tekme v sezoni, ki tako veliko obeta. Vrata za Carlosa ostajajo odprta," so zapisali v sporočilu javnosti pri Manchester Cityju.

Iz kluba do kluba, od uspeha do uspeha
Otrok Boce Juniors, s katero je osvojil vse možne klubske lovorike, je po prestopu h Corinthiansu kot prvi Argentinec postal najboljši nogometaš brazilskega prvenstva, nato je v paketu s Javierjem Mascheranom okrepil West Ham. Prvo sezono v Angliji je sklenil z golom v zadnjem krogu proti Manchestru Unitedu, s čimer je zahotovil West Hamu obstanek v Premier ligi. Pozneje je moral londonski klub zaradi nepravilnosti pri izposoji omenjenih argentinskih nogometašev (bila sta v delni lasti investicijske skupine MSI), izplačati izpadlemu Sunderlandu kar 20 milijonov funtov.

Iz Londona ga je pot vodila ravno k Manchestru Unitedu, kjer se je hitro dokazal kot izjemno koristen in učinkovit igralec. Ker se je trener "rdečih vragov" odločil, da bo raje kupil Dmitra Berbatova, kot da bi od MSI-ja odkupil Teveza, se je jezni Carlitos preselil k mestnemu tekmecu Manchester Cityju. V modrem dresu je postal Argentinec še bolj nevaren, na 50 ligaških tekmah v letu in pol je zabil kar 33 golov ter je bil celo izbran za kapetana, čeprav njegova pogosta nesoglaja z trenerjem Mancinijem niso bila skrivnost.

Ljubljenec navijačev na razpotju
Ob vseh težavah in zapletih pa je zanimivo, da je Tevez v vseh klubih izredno hitro postal ljubljenec navijačev. Na primer: celo prestop k mestnemu tekmecu Ctiyju ni pretirano zmanjšal ugleda, ki ga Tevez uživa pri privržencih Uniteda.

Zdaj je "Apač" v domovini, kjer namerava ostati vse dotlej, dokler ne bo City privolil v prodajo, najverjetneje v kakšne toplejše kraje. Ali bi utegnil Tevez pristati v Realu Madridu, kjer trener Jose Mourinho javno zahteva novega napadalca?