Kevin Kampl je poskušal razigravati soigralce, toda
Kevin Kampl je poskušal razigravati soigralce, toda "posluha" ni bilo. Foto: www.alesfevzer.com
Slaba igra in poraz Slovencev v Dohi
Analiza prvega polčasa tekme Katar - Slovenija
Analiza drugega polčasa tekme Katar - Slovenija
Hasan z močnim strelom zadel za vodstvo Katarja

Slovenska nogometna reprezentanca je imela v prvih 45 minutah prijateljske tekme v Dohi premoč, ki je ni znala spremeniti v vodstvo, v nadaljevanju pa je bila igra povsem neprepoznavna. Že po 20 sekundah drugega polčasa je Jana Oblaka premagal Abdulkarim Hasan, ki je izkoristil nepazljivost obrambe. Hasan je ostal sam na levi strani in z močnim diagonalnim strelom (žoga je šla v mrežo od vratnice) dosegel svoj peti reprezentančni zadetek. Slovenija je bila precej nebogljena, Kevin Kampl je sicer poskušal razigravati svoje igralce, vendar neuspešno.

Matavž v napadu v 1. polčasu, Berić v 2.
Od enajsterice, ki je začela petkovo tekmo s San Marinom, sta priložnost od prve minute dobila le Kevin Kampl in Aljaž Struna. Prednost pred "vročim" Robertom Berićem je v napadu dobil Tim Matavž. V prvem polčasu je bil slovenski vtis na praznem stadionu Abdulaha bin Kalife (ta sprejme 12.000 gledalcev, tako da je bil zaseden vsak stoti sedež) še kar soliden. Debitant v slovenskem dresu Benjamin Verbič je po petih minutah po preigravanju sprožil nevaren strel, ki je le za nekaj centimetrov zgrešil okvir vrat, v enajsti minuti pa se je po kombinaciji Kampl-Verbič-Matavž ponudila izjemna priložnost Timu Matavžu, vendar se je pokazalo, da Matavžu v Augsburgu manjka tekem, saj z nekaj metrov ni dobro streljal. V 39. minuti je Petar Stojanović prodrl po desni strani in zaposlil Dejana Lazareviča, ki je streljal čez gol.

Katanec izkoristil vseh šest menjav
V drugem polčasu je Katanec najprej v igro poslal Roberta Berića, nato pa poskušal ritem igre spremeniti še z Bezjakom, Omladičem, Krajncem ter izkušenima Brečkom in Kirmom. Nič ni pomagalo, napad je bil brez idej, obramba neuigrana in veliko odločnejši Katarci, ki so prav tako kot Slovenci igrali s spremenjeno postavo, so si priigrali še nekaj nevarnih priložnosti, najlepšo, ko je bil Mohamed Muntari sam pred Oblakom, vendar je z lobom zgrešil vrata. Slovenija je tako pokvarila dober vtis s petkove tekme proti San Marinu, k sreči pa tekma razen tega, da so priložnost dobili nekateri mladi nogometaši (poleg Verbiča sta prvič zaigrala tudi Luka Krajnc in Nik Omladič), ni imela pomena.

Katanec: Nisem mislil, da bom jezen po prijateljski tekmi
"Po pravici povem, nisem si mislil, da bom jezen po prijateljski tekmi. A ne zabiti iz takšnih priložnosti, kot smo jih imeli ... Drugače sem zadovoljen s prvim polčasom, bili smo superiorni, fantje so delali, kar so morali početi. V drugem pa smo jim podarili tisto žogo. To sta mladost, neizkušenost. Morajo opraviti določeno šolanje in to izkusiti. Za gol pa - to sta trening, izkušenost. Če ne boš dal gola na treningu, ga ne boš niti na tekmi. A na resnih tekmah proti Angliji, Švici in tudi Estoniji in Litvi bomo morali dati gol iz polmanjših priložnosti kot danes. Nogomet se pa igra zaradi golov. Fantje bi danes morali zmagati," je pojasnil selektor Katanec.

Aleš Mertelj je dodal: "Imeli smo več od igre in več priložnosti - tudi zrele priložnosti, a nogomet hitro kaznuje napake. Takoj v drugem polčasu smo dobili zadetek. Lovili smo zaostanek, a se žal ni izšlo. Imeli smo kar lepe priložnosti, ki pa jih nismo izkoristili. Zaradi tega smo lahko razočarani, a z igro smo lahko zadovoljni. Če bo šlo v kvalifikacijah vse noter, na prijateljskih pa ne, naj tako kar ostane. Danes sta bili energija, želja, ni pa bilo zadetka. Zmago smo si želeli, da bi z njo končali cikel teh tekem."

Prijateljska tekma, Doha:
KATAR
- SLOVENIJA 1:0 (0:0)
200; A. Hasan 46.

Katar: Al Sheib, Hassan (71./M. Mohammed), Hatem, Mohamed, Muftah, Asadalla (74./Ibrahim), I. Mohammed (89./Traore), Tresor, El Sayed (85./Ali Hussain), Muntari (82./Ahmed), Abakar.

Slovenija: Oblak, Stojanović, Anđelković, Maroh (65./Krajnc), Struna (77./Brečko), Rotman (55./Bezjak), Mertelj, Verbič (77./Kirm), Lazarević (59./Omladič), Kampl, Matavž (46./Berić).

Sodnik: Sang Vu Kim (Južna Koreja)

Slaba igra in poraz Slovencev v Dohi
Analiza prvega polčasa tekme Katar - Slovenija
Analiza drugega polčasa tekme Katar - Slovenija
Hasan z močnim strelom zadel za vodstvo Katarja