Srečko Katanec je ob robu zelenice igral s svojimi fanti. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Srečko Katanec je ob robu zelenice igral s svojimi fanti. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Po Kamplovem golu Slovenci trepetali za zmago

Slovenci so garali in tudi trepetali za dragoceno zmago, ki bi se jim lahko tudi izmuznila iz rok.

Dali smo gol v pravem trenutku
"Takšen dvoboj smo pričakovali. Albanija je dobra, ni kaj reči. Imajo izredno izkušene igralce. V pravem trenutku pa smo dali gol, prvi polčas smo odigrali dobro, lahko bi mogoče odigrali bolje še kakšen protinapad in morda odločili tekmo že prej. V drugem pa seveda Albanci niso imeli česa izgubiti in so napadli. A mojim fantom čestitke, dali so vse, kar imajo. Treba je preživeti v danem trenutku, imeti malo sreče in skušati zmagati," je še povedal Katanec.


Jasmin Kurtić: "Nogomet je pač takšen, ko se igra proti takšnim ekipam. Videli ste, da je bilo na tribunah v odstotkih 90:10 za njih, ampak mislim, da smo z našo borbenostjo, dobro postavitvijo in v določenih trenutkih z našo dobro igro zasluženo zmagali."

Valter Birsa: "V redu je bilo. Na koncu smo pač tekmo privlekli do zmage. Sicer bi nekatere protinapade lahko bolje izpeljali, ampak uspelo nam je in pomembno je tudi to, da smo zdržali tistih 10, 15 minut, ki so bile bolj 'vroče' za nas. Vedeli smo, da bodo Albanci pritisnili in da ne smemo dobiti zadetka, na koncu nam je uspelo."

Gianni De Biasi, selektor Albanije: "Pričakovali smo boljši rezultat, toda to je nogomet. Na koncu moštvo, ki ima več priložnosti, ne zmaga vedno. Albanija bi si zaslužila zmago. Toda po fantastičnem golu Kampla že po prvem strelu Slovenije smo že zaostajali, svojim igralcem pa ne morem ničesar zameriti, še posebej v drugem polčasu se je z odličnimi obrambami izkazal Handanović. Pričakovali pa smo, da bo Slovenija igrala agresivneje, ne tako zaprto. Pohvale Katancu, dobil je zmago, ki si je morda ni zaslužil."

Po Kamplovem golu Slovenci trepetali za zmago