Srečko Katanec je optimističen pred zadnjo kvalifikacijsko tekmo v tem letu. Foto: Reuters
Srečko Katanec je optimističen pred zadnjo kvalifikacijsko tekmo v tem letu. Foto: Reuters
Vito Plut zelo dobro pozna nogometaše Malte
Slovenski nogometaši opravili trening na Malti

Izbranci Srečka Katanca so v prijetnem vremenu (okoli 20 stopinj Celzija) opravili tudi že trening na nacionalnem stadionu. Selektor še enkrat poudarja, da bo treba igrati potrpežljivo in agresivno za ugoden razplet.

"Moram reči, da vsi spoštujemo Malto. Njeni igralci vedo, kaj delajo, na njihov način skušajo priti do pozitivnega rezultata. To je večinoma organizirano branjenje, potem pa s hitrimi protinapadi poskušati doseči zadetek. Tako bo tudi jutri. Mislim pa, da smo dobro pripravljeni, in to je to," je povedal Katanec.

Malta ima tudi slabosti, na lestvice Fife so za njo le štiri evropske reprezentance. V kvalfikacijah za velika tekmovanja je pred desetimi leti premagala Madžarsko, leta 2013 pa Armenijo.
"Mogoče je slabost ta, da morajo, ko dobijo zadetek in ne gre več po načrtih, spremeniti filozofijo, in je tekmecu lažje. Videl sem v preteklosti, da jih je Hrvaška težko premagala tukaj, tudi Italija. Ni nas strah, ampak spoštujemo jih in vemo, da bomo morali biti potrpežljivi, da pridemo do zadetka. So izkušena ekipa, in to v nogometu nekaj šteje. Po centimetrih niso najvišji, mogoče je tudi to njihova slabost," meni selektor, ki se je še nekoliko podrobneje ozrl na malteško ekipo.

Le z zmago bo imela točka proti Angliji neko težo
"Imajo dva, tri igralce, ki so močni z žogo, v prehodu v napad tudi hitri. Vemo, kaj nas čaka, vemo, kje nas lahko presenetijo. Upam, da nas ne bodo. Če pa ne bomo agresivni, bodo igrali tudi obrambni igralci. Videli smo tekmo proti Litvi, na kateri je Malta igrala dober nogomet. Mi torej moramo biti agresivni, če pa ne bomo, če bomo stali daleč od igralcev, potem lahko tudi Malta igra nogomet tako kot vsak," opozarja Katanec.

"Jutri moramo zmagati, da bo točka proti Angliji imela neko težo. Če nam to ne uspe, bo pot težja, ne pa nemogoča, saj bo še vedno do konca kvalifikacij šest tekem," je še dodal Katanec, ki bo zaigral z dokaj spremenjeno začetno postavo, saj manjkajo ključni igralci zaradi poškodb in kazni (Roman Bezjak, Robert Berić, Kevin Kampl, Bojan Jokić in Aljaž Struna).

Skupina F, petek ob 20.45:
MALTA - SLOVENIJA (prenos TV SLO 2/MMC)

SLOVAŠKA - LITVA

ANGLIJA - ŠKOTSKA

Lestvica:                            
ANGLIJA             3  2 1 0  3:0  7 
LITVA               3  1 2 0  5:3  5 
SLOVENIJA           3  1 2 0  3:2  5 
ŠKOTSKA             3  1 1 1  6:5  4 
SLOVAŠKA            3  1 0 2  3:2  3 
MALTA               3  0 0 3  1:9  0 

Vito Plut zelo dobro pozna nogometaše Malte
Slovenski nogometaši opravili trening na Malti