Kevin Kampl je na letošnjih sedmih tekmah v dresu Salzburga zbral 4 gole in tri podaje. Foto: EPA
Kevin Kampl je na letošnjih sedmih tekmah v dresu Salzburga zbral 4 gole in tri podaje. Foto: EPA
Selektor Slovenije Srečko Katanec v Stožicah na tekmi Olimpija - Žilina
Tekma na Finskem služi kot priprava za septembrski kvalifikacijski tekmi. Slovenija najprej doma igra z Albanijo, nato pa gostuje na Cipru. Foto: Aleš Fevžer

Tekma 4. kroga avstrijske bundeslige med Salzburgom in Grödigom (4:1) je selektorju Srečku Katancu prinesla nove skrbi. V 86. minuti je namreč igrišče zaradi poškodbe zapustil Kevin Kampl, ki tako ne bo odpotoval v Turku.
Pogoste manjše poškodbe
Mladi vezist slovenskih korenin iz Solingena ima za sabo odličen začetek klubske sezone, privržence slovenske reprezentance pa je navdušil na zadnjih tekmah s Turčijo in Islandijo. Tekmo avstrijskega prvenstva je Kampl predčasno zapustil zaradi bolečine v stegenski mišici. Poškodba naj bi zahtevala vsaj teden dni počitka, zaradi česar bo Kampl moral izpustiti tekmo s Finsko.

Kampl je imel v zadnjem obdobju kar nekaj težav s poškodbami, saj je izpustil tudi zbora pred prijateljsko tekmo z Bosno in Hercegovino ter domačo kvalifikacijsko tekmo z Islandijo.

Oslabljeni na prav vseh položajih
V zadnjih dneh je Katanec že ostal brez vnovič poškodovanega Josipa Iličića, ki je po prestopu v Fiorentino obnovil staro poškodbo, medtem ko ima Branko Ilić administrativne težave s potnim listom. Že prej je bil izvzet kapetan Boštjan Cesar, ki zaradi kartonov ne bo na voljo za septembrsko kvalifikacijsko tekmo z Albanijo, zaradi okrevanj po poškodbah in dolge poti Katanec tudi ni vpoklical napadalcev Milivoja Novakovića in Zlatana Ljubijankića, ki igrata na Japonskem. Med izbranci ni tudi mladega vratarja Jana Oblaka, ki se je zapletel v zapleten pogodbeni spor z Benfico.
Zbor v ponedeljek, tekma v sredo
Slovenija se bo na Finsko odpravila v ponedeljek zjutraj z brniškega letališča prek Frankfurta, v Helsinke pa bo prispela ob 13.05 po tamkajšnjem času, kjer bo tudi dokončni zbor reprezentance za avgustovsko tekmo, ki služi kot priprava na nadaljevanje kvalifikacij za svetovno prvenstvo. V skupini E Slovenija po šestih krogih zaseda peto, predzadnje mesto, a je zaradi izredne izenačenosti mogoč tudi podvig v zadnjih 4 krogih in osvojitev 2. mesta, ki bi prinesel Slovencem dobro znane dodatne kvalifikacije.

SEZNAM SLOVENIJE ZA FINSKO

Vratarji: Samir Handanovič (Inter), Jasmin Handanovič (Maribor), Vid Belec (Olhanense);

Obrambni igralci: Siniša Anđelkovič (Palermo), Mišo Brečko (Köln), Martin Milec (Maribor), Bojan Jokić (Villareal), Dejan Kelhar (Qabala, Dominic Maroh (Köln), Andraž Struna (Cracovia);

Zvezni igralci: Valter Birsa (Genoa), Željko Filipović (Maribor), Andraž Kirm (Gröningen), Rene Krhin (Bologna), Jasmin Kurtić (Sassuolo);

Napadalci: Zlatko Dedić (Dynamo Dresden), Tim Matavž (PSV Eindhoven), Roman Bezjak (Ludogorec)