Srečko Katanec mora skupaj s pomočnikoma Alešem Čehom in Željkom Milinovićem kar najbolje pripraviti reprezentanco za obračun z Islandijo, ki bo 22. marca. Foto: MMC/Sandi Fišer
Srečko Katanec mora skupaj s pomočnikoma Alešem Čehom in Željkom Milinovićem kar najbolje pripraviti reprezentanco za obračun z Islandijo, ki bo 22. marca. Foto: MMC/Sandi Fišer

"Rezultat je takšen, kot je. Ampak jaz sem videl tudi veliko dobrih stvari. Bosna je izkoristila prvi dve priložnosti, ki ju je imela. Če bi mi zabili pri 0:0, bi bilo lahko drugače. Ampak sem tudi pozneje videl dobre stvari. Smo se igrali z njimi," je nadaljeval Katanec.

Z enim treningom in pol nemogoče vse urediti
Seveda pa se Katanec zaveda, da je treba še veliko postoriti: "Igralci morajo prevzeti odgovornost tako v obrambi kot tudi v napadu. Ne sme se zgoditi, da zabije sam med našimi petimi, tako kot se je to zgodilo pri drugem golu. Seveda je z enim treningom in pol to nemogoče 'zmetat' skupaj, tako da nisem razočaran. Bosna je zelo dobra. Fantje so pokazali voljo, so šli, imamo pa še precej za postoriti. Priložnosti, ki smo jih imeli, moramo izkoristiti, sicer bomo izgubljali tudi proti slabšim reprezentancam. Bile so všečne stvari, na katerih moramo bazirati. Imamo dosti dela, moramo pa biti potrpežljivi, ker drugače ne bo šlo. Sem optimist pred naslednjo tekmo z Islandijo, ki bo mnogo pomembnejša, kot je bila ta."

Cesar: Vidim napredek v igri
Kapetan Boštjan Cesar pa je po tekmi povedal: "Lahko rečem, da je bila težka tekma, bil je težek teren. Seveda ni dobro, da izgubiš. Toda bile so tudi pozitivne stvari, vidim napredek v naši igri. Rezultat sicer ni najboljši, a gremo naprej. Bosna sodi v sam vrh svetovnega nogometa, to so nogometaši tudi pokazali. Dali so tri gole, izkoristili so svoje priložnosti, mi jih nismo. Vseeno je bolje izgubiti prijateljsko tekmo kot pa kvalifikacijsko."