Je Srečko Katanec že uigraval udarno enajsterico za Vilno? Foto: BoBo
Je Srečko Katanec že uigraval udarno enajsterico za Vilno? Foto: BoBo
"Litva zelo agresivna, nima pa tehničnega znanja"
Katanec na treningu uigraval začetno postavo

V soboto bo Slovenija odpotovala v Vilno, kjer jo v nedeljo čaka prva tekma kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2018 v Rusiji. Iličić že v sredo ni treniral zaradi udarca v mišico, Kurtić pa se je poškodoval na sredinem popoldanskem treningu. Iličić je tako v četrtek le tekel in opravil le nekaj dotikov z žogo.

Zdaj se je soigralcem že pridružil ključni mož izbrane vrste Kevin Kampl, ki mu viroza, kot kaže, ni pobrala veliko moči. Prav na sredini, kjer je glavni nosilec nogometaš Bayerja, je največja konkurenca. Na svojo priložnost čakajo mladi nogometaši, kot sta Benjamin Verbič in Miha Zajc. "Na treningu delamo stoodstotno in upam, da bo selektor zadovoljen z našim delom," je za TV Slovenija povedal Verbič. Zajc je dodal: "Pomembno je, da na treningu pokažeš pravi obraz in dobro treniraš. Ne čutim pritiska, ampak treniram sproščeno. Na treningu se lahko pokažeš v najboljši luči."

Na predzadnjem treningu pred odhodom je tako na zelenici skupaj igrala enajsterica Jan Oblak, Bojan Jokić, Boštjan Cesar, Miral Samardžić, Nejc Skubic, Rene Krhin, Kevin Kampl, Benjamin Verbič, Valter Birsa, Roman Bezjak in Robert Berić.

Slovenija igra kombinatorno
Pred dvema letoma je Slovenija z dvema goloma Milivoja Novakovića premagal Litvo. "Dobrega izida se ne da doseči brez borbenosti. Ne morem kar tako obljubljati zmage. Ko igraš dobro, pride tudi dober izid. Verjamem, da bomo, če bomo zbrani in bomo pokazali zahtevano stopnjo fizične in psihološke pripravljenosti, imeli lepe možnosti za dobro tekmo in ugoden razplet," je v Litvi povedal selektor baltskih nogometašev Edgaras Jankauskas.

"To je res močna ekipa. Rada drži žogo v posesti, igra kombinatorno. Tehnično znanje igralcev ji to dovoljuje, ne nazadnje igra veliko Slovencev v italijanski prvi ligi, nekaj v Španiji, pa tudi v Nemčiji. Poimensko so favoriti, ampak vemo, da papirnati favoriti ne zmagajo vedno. Če mi bodo igralci verjeli, da smo se sposobni boriti s takšnimi ekipami, kar smo že pokazali proti Poljski, potem bomo zagotovo za vsakogar težek zalogaj," je dodal o Sloveniji.

Skupina F, nedelja ob 18.00:
LITVA - SLOVENIJA
Prenos na TV SLO 2 in MMC-ju.

SLOVAŠKA - ANGLIJA

Ob 20.45:
MALTA - ŠKOTSKA

"Litva zelo agresivna, nima pa tehničnega znanja"
Katanec na treningu uigraval začetno postavo