Srečko Katanec je bil vidno razočaran, a kot je dejal nekoč, sam
Srečko Katanec je bil vidno razočaran, a kot je dejal nekoč, sam "nogomet veliko daje, a tudi jemlje". Tokrat je potegnil krajši konec. Foto: Aleš Fevžer
Islandija v Stožicah premagala Slovenijo

Kako tudi ne bi bil razočaran, saj je bila Slovenija večino tekme boljši nasprotnik, a so bili Islandci na slovensko žalost učinkovitejši, saj so iz treh strelov v okvir vrat Samirja Handanovića zabili dva gola.

V videonovicah desno si poglejte pogovore TV Slovenija s Srečkom Katancem, Boštjanom Cesarjem in Mišom Brečkom.

"To je kruto, a nočem niti jokati niti stokati. Nihče zaradi tega ne bo šel, nihče ne bo metal puške v koruzo. A določeno kakovost moraš imeti, da se uvrstiš na turnir. Mi smo, kakršni smo, a mi je žal, da izgubimo tekmo, kjer nasprotnik ni boljši. Če bo treba, bomo zdaj mi nasprotnik, ki bo komu pokvaril njihove račune. Igralo se bo pošteno, do konca, na zmago," je napovedal Katanec.


Aleksander Radosavljević: "Razočaranje je očitno. Težko je preživeti tako tekmo. Oni niso imeli praktično nobene prave priložnosti, a zabili dva gola. Ne rečem, da smo mi imeli ne vem koliko velikih priložnosti, ampak imeli smo igro, pobudo, na koncu pa res veliko razočaranje. Treba je uigravati ekipo, le tako lahko pride do rezultata. Že od prve tekme proti Švici nam vsak, ki strelja, zabije gol. Pri nas pa ... Ne vem, njihov vratar je bil zelo razpoložen."

Jasmin Kurtić: "Doživeli smo težak poraz, kar zadeva sam izid. Ampak videli smo pozitivno igro Slovenije. Islandija je imela vsega dva strela na gol in je dvakrat zabila. Oni so zmagali, dobili tri točke in imajo glave gor. Ampak imamo jih tudi mi. Gremo naprej in sem prepričan, da jih bomo premagali na Islandiji, saj smo danes pokazali veliko več."

Tim Matavž: "Poraza si, seveda, nismo želeli. Poskušali smo narediti vse, da bi zmagali, na žalost pa se to ni uresničilo. Po polčasu smo imeli dober rezultat, po katerem lahko čakaš na tekmečeve napake in poskusiš zabiti za 2:0. Potem pa smo dobili dva gola, enega iz prekinitve, in to je to. Seveda ni 'fajn', da zmagaš samo eno tekmo od petih v kvalifikacijah, ampak moramo iti naprej in našo igro čim bolj izpopolniti."

Lars Lagerbäck, selektor Islandije: "Zelo sem zadovoljen, še posebej zaradi značaja, ki ga je pokazala moja ekipa. Slovenija je bila boljša v prvem delu, a smo se vrnili. Tekma je bila po razmerju moči pol - pol, zadeli pa smo dva fantastična gola. Bili smo tudi nekoliko srečnejši, Slovenija pa je sicer prikazala dobro tekmo. Prvič smo v položaju, da se lahko aktivno borimo za uvrstitev na SP. Zelo smo veseli tega, imamo pa še tri tekme doma, tako da so naše možnosti zelo lepe."

Islandija v Stožicah premagala Slovenijo