Slovenska nogometna reprezentanca bo v okviru priprav na jesensko nadaljevanje kvalifikacij za svetovno prvenstvo v sredo odigrala prijateljsko tekmo s Finsko. Foto: Aleš Fevžer
Slovenska nogometna reprezentanca bo v okviru priprav na jesensko nadaljevanje kvalifikacij za svetovno prvenstvo v sredo odigrala prijateljsko tekmo s Finsko. Foto: Aleš Fevžer
Katanec pred tekmo s Finci

Večina naše izbrane vrste se je zbrala kar na severu Evrope, TV Slovenija pa je na pot pospremila le peščico igralcev. Na brniškem letališču so bili Valter Birsa, vratarja Jasmin Handanović in Vid Belec ter novinca Željko Filipović in Martin Milec.

Katanec bo pogrešal veliko pomembnih članov reprezentance, zato bo uigravanje udarne enajsterice težje. A takšne težave imajo pogosto tudi najboljši. "Poglejte, kaj se dogaja v najboljših ekipah. Tudi Barcelona brez Messija ne bo to, kar je. Real je brez Ronalda tudi 50 odstotkov slabši. Pozna se, če določeni igralci, ki so v mozaiku pomembni, manjkajo. Tudi nam."

Konec tedna se je na tekmi avstrijskega prvenstva poškodoval Kevin Kampl. "Seveda smo z njim dobili dodatno dimenzijo. Tudi njega ne bo, a ne smemo jokati, to je vendarle prijateljska in ne kvalifikacijska tekma. Pritisk ni tako velik."

Je morda takšna tekma slovenski reprezentanci celo odveč? "Vsaka prijateljska tekma lahko prinese kakšno pozitivno presenečenje. Novi fantje imajo priložnost, da se pokažejo."

Misli pa so seveda že usmerjene k naslednjemu tekmecu v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo - Albaniji. Katanec si predvsem želi, da ne bo poškodb in da bo Slovenija lahko nastopila v najboljši postavi.

Prenos tekme Finska - Slovenija bo od 17.45 naprej na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

Prijateljske tekme, sreda:
FINSKA - SLOVENIJA (ob 18. uri/prenos na TV SLO 2)
ŠVEDSKA - NORVEŠKA
BIH - ZDA
AVSTRIJA - GRČIJA
MADŽARSKA - ČEŠKA
NEMČIJA - PARAGVAJ
ITALIJA - ARGENTINA
POLJSKA - DANSKA
WALES - IRSKA
ANGLIJA - ŠKOTSKA
ŠVICA - BRAZILIJA
ALBANIJA - ARMENIJA
BELGIJA - FRANCIJA
MAKEDONIJA - BOLGARIJA
PORTUGALSKA - NIZOZEMSKA
ROMUNIJA - SLOVAŠKA
BELGIJA - ČRNA GORA

Katanec pred tekmo s Finci