Srečko Katanec ostaja selektor Makedonije. Foto: Reuters
Srečko Katanec ostaja selektor Makedonije. Foto: Reuters
Rudi Zavrl
Rudi Zavrl se bo moral zadovoljiti z Matjažem Kekom. Foto: MMC RTV SLO

To je za eno izmed komercialnih televizij potrdil predsednik kluba Joc Pečečnik. Nadaljevanje dela na makedonski klopi je najprej na svoji spletni strani sporočila Makedonska nogometna zveza, le nekaj minut pozneje pa je prišlo skopo obvestilo za javnost iz NZS-ja.

Sporočilo NZS-ja v enem stavku
"Srečko Katanec je danes popoldne predsedniku NZS-ja Rudiju Zavrlu sporočil, da se ni odločil sprejeti mesta selektorja slovenske nogometne reprezentance," je zapisal predstavnik za stike z javnostjo pri Nogometni zvezi Slovenije Uroš Stanič.

Vrnitev Katanca na čelo slovenskih nogometašev po petih letih in pol je postala ponovno aktualna v sredo. Predsednik NZS-ja Rudi Zavrl na novoletnem srečanju v pogovoru za MMC ni skrival, da je še vedno "zaljubljen" v Katanca in da lahko v petek poči bomba.

Igra z živci navijačev
NZS je sporočil, da bo odločitev znana danes ob 15. uri. Nestrpnost je naraščala iz minute v minuto, novica iz NZS-ja pa kar ni hotela priti. Ob 16.35 je prvi v Sloveniji novico na spletni strani Makedonske nogometne zveze zasledil MMC, le nekaj minut pozneje pa je po medijskih uredništvih zaokrožilo sporočilo NZS-ja. Pozno zvečer je sodelovanje s Katancem potrdil še Pečečnik. Katanca se je med drugim povezovalo tudi s selektorskim mestom Albanije in Bolgarije.

Zahovič: Katanec je strahopetec
O Katančevi odločitvi smo za mnenje povprašali Zlatka Zahoviča, najboljšega strelca slovenske reprezentance vseh časov: "Za slovensko reprezentanco se ni odločil, ker je strahopetec. To sem pričakoval. Za njegov karakter je to povsem normalno. Naredil je škodo, ker je izzval vse. Zdaj ima javnost še manj zaupanja v selektorja in igralce."

Po telefonu smo skušali priklicati tudi Katanca, Zavrla in zdajšnjega selektorja Matjaža Keka, ni pa treba poudarjati, da so bili vsi poskusi zaman.

R. K.