Večni derbi je bil zaradi razgrajanja navijačev trikrat prekinjen. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Večni derbi je bil zaradi razgrajanja navijačev trikrat prekinjen. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Maribor brez težav ugnal Olimpijo

"Pri NK Olimpija smo bili zelo veseli obiska na derbiju, predvsem na osrednji tribuni stadiona Stožice, kar nas navdaja z optimizmom za naprej in kaže, kako priljubljen je nogomet v Ljubljani in kako radi imajo ljudje Olimpijo. Zato bomo storili vse, da takšnim ljubiteljem nogometa v prihodnje omogočimo tekme brez izgredov, kjer bodo lahko uživali v nogometnem spektaklu, kot so v prvi četrtini tekme, dokler je zmagoval nogomet," so zapisali v vodstvu NK Olimpija.

"Klub obsoja in se strogo distancira od vseh izgredov, nasilništva in rasističnih vzklikov, ki smo jim bili priča in ne sodijo na športne prireditve. Zato smo v okviru ničelne tolerance do omenjenih neprimernosti pripravljeni na popolno sodelovanje z vsemi deležniki naše družbe, ki lahko pripomorejo k vrnitvi pravega navijaštva na tribune stožiškega stadiona."

Odziv generalnega sekretarja NZS-ja Aleša Zavrla: "Nogometna zveza ostro obsoja nasilje, diskriminatorno in rasistično obnašanje, ki smo mu bili priča na tekmi med Olimpijo in Mariborom. Disciplinski organi NZS-ja bodo neodvisno odločili o sankcijah zaradi takšnega obnašanja, ki meče slabo luč na celoten nogomet, hkrati pa je potrebno v naši družbi nasploh, tako v nogometu, športu, kot tudi sicer vzpostaviti ničelno toleranco do kakršnega koli nasilja, diskriminatornega in rasističnega obnašanja."


Ob tem pozivajo Nogometno zvezo Slovenije kot organizatorko tekmovanja ter varnostne službe in tudi policijo, da skupaj napnejo vse moči in takšnemu vedenju naredijo konec. Le tako bodo ponovno nogomet približali ljubiteljem in navijačem svojega kluba.

"Ne glede nato, da sta za varnost na tekmi odgovorni varnostna služba in policija, ki varovanje izvajata v skladu z varnostnim načrtom, menimo, da moramo to vprašanje rešiti skupaj in izkoristiti vse možnosti za zaščito slovenskega nogometa. Po sestanku s predstavniki NZS-ja ter po prejeti disciplinski kazni se bomo v klubu odločili o nadaljnjih korakih pri reševanju nastalega problema," so v sporočilu za javnost še zapisali pri ljubljanskem klubu.

Maribor brez težav ugnal Olimpijo