Prestopi Zlatana Ibrahimovića v zadnjih poletjih najbolj razgaljajo nihanje tržne vrednosti nogometašev. Leta 2009 je Barcelona Interju za Šveda plačala 46 mio. evrov in temu dodala še Samuela Eto'oja. Lani so Katalonci od Milana iztržili le še 24 mio. evrov in še to bodo
Prestopi Zlatana Ibrahimovića v zadnjih poletjih najbolj razgaljajo nihanje tržne vrednosti nogometašev. Leta 2009 je Barcelona Interju za Šveda plačala 46 mio. evrov in temu dodala še Samuela Eto'oja. Lani so Katalonci od Milana iztržili le še 24 mio. evrov in še to bodo "rossoneri" do konca izplačali šele to poletje, ko je napadalec dokončo postal last Berlusconijevega kluba. Foto: EPA

Neymar, Alexis Sanchez, Javier Pastore, Cesc Fabregas, Sergio Aguero in še kopica drugih nogometašev (glej spodaj) se borijo za status največjega zvezdnika poletnega prestopnega roka. Kdo bo prestopil za večjo vsoto, v kateri klub in tudi za kakšno plačo, so vprašanja, ki med nogometnimi počitnicami burijo domišljijo navijačev.

Največji in najbogatejši klubi na lovu
Na MMC-ju smo naredili izbor 26 najbolj iskanih igralcev na trgu. Pri nekaterih pogovorih med klubi že potekajo in so tik pred dogovorom (Sanchez: Udinese - Barcelona), druge klubi že dolgo zasledujejo in si že dolgo želijo v svojih vrstah (Fabregas: Arsenal - Barcelona), tretji pa so prerasli svoje okolje in čakajo na preskok med elito (Neymar: Santos - ...). "Prestopniki" so med seboj razvrščeni glede na tržno vrednost, verjetnost prestopa in odmevnost, seveda pa to ni v marmor vrezana lestvica, ampak predvsem "jagodni izbor" vrhunskih igralcev, ki bi lahko zamenjali klubsko okolje.

Slovenci med milijonskimi prestopi?
Za piko na i pa sta dodana še najbolj iskana slovenska nogometaša. Samir Handanović je Slovenec z največjo tržno vrednostjo in vratar, ki se ga vztrajno "prodaja" že zadnjih nekaj poletij, drugi pa je napadalec Tim Matavž, ki mu po zavrnitvi Napolija ne manjka novih snubcev.

Pogrešane igralce, ki si zaslužijo mesto med najbolj vročimi zvezdami prestopnega roka, lahko predlagate in navedete v komentarjih pod novicami. Ob koncu prestopnega roka, ki se izteče 31. avgusta, pa bomo naredili lestvico 30 najtežjih prestopov in jo primerjali z napovedjo, kdo naj bi najbolj zaznamoval "tržnico".

* - tržne vrednosti so povzete po portalu transfermarkt.de