Selektor Matjaž Kek je po tekmi vzel v bran svoje varovance. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Selektor Matjaž Kek je po tekmi vzel v bran svoje varovance. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Georges Leekens
Gostujoči strateg Georges Leekens se je na novinarski konferenci izkazal za pravega gospoda s smislom za humor. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec

"To je bil dober test. Pokazali smo dobre strani, pa tudi nekaj slabih. Pokazala se je pripravljenost posameznih igralcev. Prvi polčas je bil soliden, potem je sledil padec v drugem. Mogoče smo tudi na klopi malo zamudili z menjavami, na koncu pa smo le imeli 'match' žogo v svojih nogah. Premagali so nas v 'skok igri', kar glede na njihovo višino ni presenetljivo. Zadovoljen sem bil z Ilićem kot centralnim branilcem, čeprav je naredil tudi veliko napako. Ne razumem pa žvižgov s tribun. Če smo igrali tako slabo, pa nismo, naj ljudje žvižgajo meni, ker sem odgovoren, ne pa fantom. Na tekmi z Estonijo si zato želim poln stadion in glasno spodbujanje do zadnje sekunde, potem pa naj bodo kritični, če bomo slabi," je povedal Kek.

Georges Leekens, selektor Belgije: "Bila je prava prijateljska tekma. Slovenija je zelo dobro igrala prvih 20 minut in pokazala, zakaj je v svoji skupini druga za Italijo. Potem pa smo vzpostavili ravnotežje, dosegli smo gol, pri tem je bilo morda sporno, ali je bila žoga res zunaj igrišča. Ampak v drugem polčasu smo bili boljši, več smo napadali, res pa je, da se je moral izkazati tudi naš vratar. Kakorkoli, tekma je bila dobra, zadovoljen sem s predstavo svojih fantov, morda pa je celo bolje, da nismo zmagali, saj bi drugače vsi doma mislili, da smo postali že kar vsemogočni."

Armin Bačinović, igralec Slovenije: "Pomembno je, da smo se spet zbrali, da vidimo, v kakšnem stanju smo. V prvem polčasu smo še dobro odigrali, v drugem pa smo malo padli. Tudi sam s svojo igro nisem zadovoljen, treba bo čim več popraviti. Gremo naprej, čakajo nas Estonci in Italijani. Upam, da se bomo nanje dobro pripravili."