Selektor Matjaž Kek se zaveda, da bo treba še veliko delati. Foto: www.alesfevzer.com
Prvenca Zahovića in Vombergarja premalo za zmago

Slovenska nogometna reprezentanca, sestavljena večinoma iz igralcev Prve lige Telekom Slovenije, je v Marbelli na prijateljski tekmi igrala 2:2 proti kitajski selekciji do 25 let.

Matjaž Kek, povratnik na selektorsko mesto, pravi, da je v zadnjih dneh v Španiji videl potencial, a hkrati tudi to, da bo treba še veliko delati.

Treba je še veliko delati
"Tekma je bila gledljiva, da pa bi iz tega kar koli izluščili ... Zame je zelo pomembno, kakšne informacije sem dobil skozi treninge, druženje. Vidi se, da je potencial, ampak da je treba še veliko delati," je po tekmi na jugu Španije povedal Kek. Ta je pohvalil predvsem pristop fantov. "Mislim, da je bil pristop pravi. Fantje so v vsakem 'duelu' pokazali, da so v reprezentanci Slovenije. Tudi v igri je bilo nekaj lepih stvari. Mogoče sem pogrešal malo več odločnosti, predrznosti, da bi zadeve izpeljali do konca," je še povedal.

Ugibanj je konec: Kampl do preklica ne bo igral za Slovenijo

Vombergar je pokazal vztrajnost
Kek je preizkusil igralna sistema 4-4-2 in 4-2-3-1. Pri prvem z dvema napadalcema sta tudi padla oba slovenska zadetka, ki sta ju dosegla Luka Zahović iz Maribora in Andres Vombergar iz Olimpije. "Igralca v napadu sta realizirala, kar je ekipa pripravila. To sta storila mojstrsko. Vombergar je pokazal vztrajnost, karakter, željo, kar ga je na koncu nagradilo," je še povedal in sklenil, da ga motijo predvsem naivno prejeti goli: "Ampak pravim, toliko so bili v tem treningu, druženju, da bi potrebovali več mirnosti. Vendarle pa so prvič igrali skupaj."

Naslednji zbor marca
Kek bo naslednjič igralce zbral marca za začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020, a kot kaže, je že jasno, da tam ne bo Kevina Kampla, ki je še pod "vladavino" Tomaža Kavčiča oziroma Igorja Benedejčiča napovedal slovo od izbrane vrste. Kot je poročala Televizija Slovenija, Kampl po Kekovih besedah do preklica, zaradi osebnih razlogov, ne bo igral za slovensko reprezentanco.

Kek drugo selektorsko obdobje začel z remijem
Remi Slovenije ob Kekovi vrnitvi