Matej Mavrič, ki se je ob prejšnji akciji vrnil v reprezentanco, se redno spopada z bolečinami v hrbtu. Foto: EPA
Matej Mavrič, ki se je ob prejšnji akciji vrnil v reprezentanco, se redno spopada z bolečinami v hrbtu. Foto: EPA
Koren in Novakovič
Robert Koren in Milivoje Novakovič sta končno prejela zasluženi nagradi, a njune misli so uperjene izključno v Bratislavo. Foto: MMC RTV SLO
Andrej Komac "lovi" Roberta Vitteka
Robert Vittek je doslej zbral 65 nastopov za Slovaško in pri tem dosegel 18 golov. Foto: MMC RTV SLO/Reuters
Pozdrav Afriki, 3. oddaja
Vasja Kruh o poškodbi Novakoviča

Tako je stanje poškodovancev v ponedeljskovi oddaji Pozdrav Afriki na TV Slovenija opisal selektor Matjaž Kek. "Naša kvaliteta je bila do zdaj ta, da kadar koli je bilo treba nadomestiti določenega igralca, je novi igralec igral na vsaj tako visoki ravni oziroma še celo boljše. Na razpolago imam 20 igralcev in niti v enem trenutku nimam strahu kogar koli poslati v igro, pa naj gre za najmlajšega Krhina ali najstarejšega tu," je še povedal Kek.

V medicini čudežev ni
Dodal je, da pridejo zaradi pomembnosti sobotne tekme na Slovaškem, ki bi lahko slovenske nogometaše popeljala na prag SP-ja 2010 in velike odgovornosti, v poštev samo 100-odstotno pripravljeni igralci: "Se pa seveda prag bolečine s takim nabojem tekme lahko zelo zviša, in prepričan sem, da bodo fantje stisnili zobe, kolikor je pač mogoče. Seveda pa v medicini čudežev ne moremo delati. Če ne bo šlo, pač ne bo šlo."

Najpomembnejši je interes igralca
Boštjan Cesar pravi, da je z njegovim gležnjem, ki si ga je nesrečno poškodoval pred mesecem dni na prijateljski tekmi proti Angliji, vsak dan bolje. Novakovičeve težave z notranjo stegensko mišico so znane, v njegovem klubu Kölnu pa so pred dnevi ogorčeno ugotavljali, da bi bil "Novagol" že zdrav, če ne bi avgusta odpotoval na tekmo proti San Marinu.

"Ne klub ne reprezentanca, samo igralec"
Zdravnik slovenske nogometne reprezentance Vasja Kruh odločno zavrača obtožbe nemškega Kölna o neprimernosti oskrbe Milivoja Novakoviča.

"Mi (zdravniki) absolutno delujemo tako, da ne škodimo zdravju igralca. Iz Kölna nikoli nismo dobili nobenega zdravniškega potrdila ali izvida. Niti ni bilo z njihove strani nobene telefonske ali kakšne drugačne intervencije proti zdravniški službi," je dolgoletni reprezentančni zdravnik izdal, da "kozlički" nikoli niso uporabili ustaljenih postopkov v primeru poškodb nogometašev, ki se udeležujejo reprezentančnih akcij.

"Poudarjam, da nikoli ne gledam na interes kluba ali reprezentance, vemo, da je najpomembnejši interes igralca, skrbim za njegovo zdravje in me potem druge zadeve ne brigajo. Mi (zdravniki) njemu nikoli ne smemo škodovati," je svoje poslanstvo in delo povzel Kruh.

Kapetan in Nova z zamudo do priznanja
Ob ponedeljkovem zboru na Ptuju je prišlo tudi do podelitve priznanj najboljšim slovenskim nogometašev v letih 2007 in 2008, s čimer se začenja novo obdobje med Nogometno zvezo Slovenije in sindikatom SPINS, ki sta sklenila premirje. Slovenskih profesionalni nogometaši so za najboljšega igralca leta 2007 izbrali Roberta Korena, medtem ko je za leto 2008 slavil Milivoje Novakovič.

V preteklih mesecih in letih so spori med obema stranem dvigovali precej prahu, še posebej ob zadnji neuspešni avgustovski stavki, ki jo je napovedal predsednik sindikata Dejan Stefanovič.

Po Šestaku in Hološku še brez Vittka?
Zbrali so se tudi Slovaki, selektor Vladimir Weiss je povabil kar 25 igralcev, a ga je doletela nova slaba novica. Napadalec Robert Vittek se je iz Lilla vrnil poškodovan, zaradi poškodbe stegenske mišice je njegov nastop močno vprašljiv. Že pred tem je reprezentanca Slovaške ostala brez dveh napadalcev: Stanislav Šestak mora zaradi kartonov izpustiti sobotno tekmo, Martin Hološko pa si je prejšnji teden zlomil nogo.

Pozdrav Afriki, 3. oddaja
Vasja Kruh o poškodbi Novakoviča