Matjaž Kek je vesel, da njegovi varovanci po
Matjaž Kek je vesel, da njegovi varovanci po "južnoafriškem vrhuncu" in kasnejšem padcu znova napredujejo iz tekme v tekmo. Foto: Sandi Fišer
Valter Birsa
Matjaž Kek je Valterja Birso tudi zaradi ostrih štartov Fercev zamenjal sredi 2. polčasa. Foto: MMC RTV SLO
Izjave slovenskih nogometašev po zmagi proti Ferskim otokom
Matjaž Kek na tiskovni konferenci
Matavž junak tekme proti Ferskim otokom

"V teh kvalifikacijah vsaka tekma šteje. Ne seštevam in ne odštevam. To delajte drugi, mi pa se bomo osredinili na našo igro in skušali biti boljši iz tekme v tekmo," se Kek ni želel ukvarjati s špekulacijami o tem, kaj je dobro in kaj ne za "nogometno" Slovenijo. Do konca kvalifikacij je pač še preveč tekem in vsak nov krog lahko stvari povsem spremeni.

Kek: Imamo širino. Vedno kdo izskoči.
Kek je bil sicer z izkupičkom treh točk in visoko zmago zadovoljen: "Naredili smo, kar smo sami želeli, kar je bilo od nas pričakovano in kar smo morali. Čestitam fantom za pravi odnos. Na koncu koncev te takšno vzdušje tudi prisili v to. Tekma je pokazala dosti dobrih stvari. Zadeli smo v pravem trenutku, zadeli so pravi igralci. Res je, Tim je potrdil svoj nesporni talent in kakovost, Brečko je dobro podal pri prvem golu, a to je vseeno plod ekipnega dela. Vedno kdo izskoči, kar je dobro, ker imamo s tem širino. Hvala publiki in upam, da smo jim dali doživetje, dogodek in druženje."

Estonci prepričali še zadnje "nejeverne Tomaže"
Mariborčan na slovenski klopi se veseli torkovega gostovanja v Talinu, ki bo zaradi estonske zmage v Beogradu še večji izziv kot sicer: "Upam, da tisti, ki še niste verjeli v kakovost Estoncev, zdaj vidite, da so spoštovanja vredna ekipa. Izid v Beogradu nam je v opozorilo, a hkrati pomeni še večji izziv. Veselim se tekme, to bo prava preizkušnja, vendar tekma z drugim karakterjem kot tokratna. Estonci bodo po zmagi v Beogradu leteli po igrišču. No, kar se nas tiče, jih imamo pod nadzorom. Tudi v Beogradu smo imeli svojega človeka."

"Rade": V Estoniji šteje le zmaga
Aleksander Radosavljevič se zaveda, da v Estoniji šteje le zmaga: "Tekmeci nam kljub porazu s Severno Irsko niso preveč zbežali. V Estoniji moramo za vsako ceno zmagati, tudi zato, da samozavestno s sedmimi točkami štartamo spomladi. Estonija je v Beogradu presenetila, so trd oreh, a ne dvomim o tem, da smo kakovostnejši, kar moramo izkoristiti."

Birsa napoveduje Matavžu svetlo prihodnost
Valterja Birso
trije goli šempetrskega rojaka Tima Matavža niti niso presenetili: "Nekateri pozabljajo, da je še izjemno mlad in da je že dosegel veliko. Tisti njegov pravi izbruh še pričakujem in mogoče bo postal najboljši slovenski strelec vseh časov. Kar se tiče Estoncev, nas bodo zagotovo pričakali samozavestno in nas poskušali premagati, a take račune imamo tudi mi."

Dedič: Vsi smo tukaj, vsi smo v igri
Zlatko Dedič je po Avstraliji tudi na drugi tekmi na stoženskem stadionu zadel v polno: "Tega sem vesel. Zmaga ni bila tako lahka, kot je mogoče videti. Uspelo nam je hitro zadeti, nato se je steklo po naših načrtih. Vesel sem za Tima, saj je izvrsten igralec. Zdaj gremo naprej. Treba se je dobro spočiti, nato pa v Estoniji iztržiti čim več. Zavedam pa se, da lahkih nasprotnikov ni. Zelo težko bo za nas, za Srbe, Italijane, Irce. Vsi smo tukaj, vsi smo v igri ..."

Reprezentanca bo do nedelje trenirala v Kidričevem, nato pa bo v ponedeljek odletela proti Talinu, kjer jo v torek ob 20.30 čaka obračun z Estonci.

Izjave slovenskih nogometašev po zmagi proti Ferskim otokom
Matjaž Kek na tiskovni konferenci
Matavž junak tekme proti Ferskim otokom