Matjaž Kek je lahko zadovoljen z opravljenim delom v zadnjem letu dni. Foto: www.alesfevzer.com
Matjaž Kek je lahko zadovoljen z opravljenim delom v zadnjem letu dni. Foto: www.alesfevzer.com

Najprej s selektorjem o spominih na natanko pred enim letom, na Poljsko, do zadnjega poraza reprezentance. "Sam sem že v preteklih kvalifikacijah razlagal, da vidim potencial, da vidim nekaj, da pa nam manjka konstante. Da se Slovenija v določenih zadevah ne sme bati biti pragmatična," je v pogovoru za TV Slovenija v uvodu dejal Kek.

Slovenija zadnjih osem tekem neporažena
Na naslednjih osmih tekmah Slovenija ni izgubila. Petkrat je zmagala in prejela le en zadetek. "To je spoštovanja vreden rezultat, ni pa treba zaradi tega zdaj delati cirkusa. Moramo se zavedati, da je to ena raven igranja. Če pa hočemo kaj več, moramo biti tudi sami boljši."

Kek: Spoštovanja vreden rezultat, a ni treba delati cirkusa

Naredili smo dober posel
Selektor na prijateljskih tekmah ni želel posebej kakovostnih tekmecev. Reprezentanca si je vračala samozavest v povsem novih razmerah. "Malo smo imeli tistih velikih težav, kot jih imajo druge reprezentance. To pomeni, da smo naredili dober posel, seveda pa to zahteva energijo."

Moramo izkoristiti potencial vsakega posameznika
Pri igralcih je pravi pristop opazil že na treningih. "Lepo je, da imamo postavljeno hierarhijo med njimi samimi, ki se spoštuje." Občasno se je bilo treba znajti brez glavnih igralcev. V ospredje so prišli tudi drugi. "Predvsem sam si ne smem dovoliti, da bi mi nekdo ušel pod radarjem, čeprav se to dogaja. Ampak moramo narediti vse, da spremljamo vse in da poskušamo izkoristiti potencial vsakega posameznika."

Keka so vmes snubili drugam, a je ostal selektor. Ker delo še ni končano. Vztrajnost se obrestuje, pravijo.