Slovenski reprezentanti pogrešajo Josipa Iličića. Takole so pozirali z njegovim dresom.
Slovenski reprezentanti pogrešajo Josipa Iličića. Takole so pozirali z njegovim dresom. "Kot vsi mu tudi jaz želim, da reši težave, ki jih ima, in da se čim prej vrne. Vsi ga spodbujamo in čakamo. Verjamem, da bo čez nekaj časa znova z nami ter da bo vse v redu in super, kot je bilo prej," je povedal Jan Oblak. Foto: www.alesfevzer.com

Ti bodo ob 20.45 v Stožicah igrali prvo srečanje v drugi izvedbi tega tekmovanja.

"Končno lahko govorimo o nogometu tudi na reprezentančni ravni. Vprašanj je veliko, upam, da bomo odgovore dobili čim prej. Deset mesecev od zadnje tekme je dolga doba, izzivov pa ogromno. Tekmec je kakovosten in ta pravi, da vidimo, kje smo, kako smo sposobni odigrati. Je pa tudi pri meni velik motiv, velika želja in razmišljanje o pozitivnem rezultatu," je na novinarski konferenci dejal Kek.

Verjetna postava Slovenije:
Oblak; Balkovec, Mevlja, Blažič, Skubic; Bijol, Vetrih, Bohar, Zajc; Vučkić; Šporar.

Kurtića ne bo zaradi kartonov
"Zavedamo se kakovosti tekmeca, ampak ne glede na vse dejavnike, ki so vplivali na zadnje obdobje in vse skupaj, pred fante postavljam golo dejstvo, da nas mora zanimati zmaga," je dodal selektor. Vseh 24 igralcev je zdravih. Jasmin Kurtić ne bo smel igrati zaradi kartonov, nekaterih drugih, ki so bili prej stalni na reprezentančnih zborih, pa ni iz različnih razlogov.

Kapetan slovenske reprezentance med ogrevanjem. Foto: www.alesfevzer.com
Kapetan slovenske reprezentance med ogrevanjem. Foto: www.alesfevzer.com
Sorodna novica Po novici o vpoklicu v reprezentanco je počastil soigralce

Fantje polni volje in elana
"Ampak sem zelo zadovoljen, fantje so polni volje in elana, mogoče pri nekaterih manjka še malce sproščenosti, tudi malo treme je pri komu, ampak to je pač nacionalna selekcija. Kako bomo videti jutri? Upam, da zelo v redu," je še povedal Kek, ki ne more računati na Kurtića, Josipa Iličića, kapetana Bojana Jokića, Benjamina Verbiča, Tima Matavža, Aljaža Struno, Roberta Berića, Reneja Krhina in še koga.

Vrnitev Skubica, v ekipi tudi nova imena
V reprezentanco se je vrnil Nejc Skubic, prišla so nekatera nova imena, obeta pa se še eno dodatno, a za prihodnje zbore, in sicer nekdanji član avstrijskih mladinskih selekcij Sandi Lovrič. V Avstriji rojeni vezist trenutno igra za Lugano. "To je projekt Nogometne zveze Slovenije, predvsem pa želja igralca. S fantom sem bil v stiku, zelo me veseli njegova želja, da bi bil že tokrat z nami. NZS je hitro reagiral, toda pridobivanje dokumentov ne gre z danes na jutri. Upam pa, da bo čim prej z nami," je pojasnil Kek.

Oblak: Motiv je velik, zato pomanjkanje izkušenj ne bo težava
Da je reprezentanca lačna uspeha, je potrdil tudi tokratni kapetan Jan Oblak: "Normalno smo se zbrali zato, da bi nekaj naredili, ne le zato, da bi prišli domov. Hočemo nekaj doseči. Jutri gremo v tekmo na zmago, tako kot vedno. Vsi fantje, ki so novi, so zelo motivirani, tako da verjamem, da pomanjkanje izkušenj ne bo težava."

Upa, da bo Kampl še kdaj del reprezentance
Za enega, ki mu izkušenj ne manjka, a ga ni zraven, pa je dodal: "O Kevinu Kamplu ni treba izgubljati besed. Tudi v četrtfinalu Lige prvakov, ko sva bila tekmeca na igrišču, je pokazal, kakšen igralec je. Pogovarjala sva se. Je super fant, po dolgem času pa nima več težav z gležnjem. Upam, da bo še kdaj del te reprezentance, seveda, če bo selektor za to in če se bo pripravljen odzvati vabilu. Zagotovo bi pomagal reprezentanci. A to ne pomeni, da naša vrsta ni dovolj kakovostna. Pomaga pa seveda vsaka dodana vrednost."

Vratar madridskega Atletica je spregovoril tudi nekaj besed o Grčiji: "Je močen tekmec, ki se v zadnjih letih sestavlja na novo in je iz leta v leto boljši. Težka tekma bo, ampak upamo na najboljše in na to, da bomo prikazali na igrišču dovolj za tri točke."

Časa za priprave je bilo malo, toda brez analize tekmeca seveda ni šlo. "Predvsem se moramo osredotočiti nase. Da se postavimo na terenu tako, kot se želimo, da bomo kompaktni in osredotočeni," je poudaril Oblak.

Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com
Sorodna novica So vam všeč novi dresi slovenske reprezentance?

Grki kvalifikacije končali s tremi zaporednimi zmagami
Evropski prvaki iz leta 2004 so trenutno daleč od stare slave. V kvalifikacijah za Euro 2020 so si privoščili kar nekaj velikih spodrsljajev, med drugim doma le remizirali proti Lihtenštajnu (1:1) in v svoji skupini končali na tretjem mestu za Italijani in Finci. So pa lani jeseni na zadnjih treh tekmah zmagali (BiH 2:1, Armenija 0:1, Finska 2:1).

Vodi jih Nizozemec John van't Schip, dolgoletni pomočnik Marca van Bastna v nizozemski reprezentanci in Ajaxu. Med vpoklicanimi je polovica nogometašev iz grških klubov, polovica pa iz tujine. Največ igralcev prihaja iz grškega podprvaka PAOK-a, od koder jih je pet. Reprezentanca je precej pomlajena, največ izkušenj ima vezist Olympiacosa Kostas Fortounis, ki je do zdaj zbral 44 nastopov v majici z državnim grbom. S sedmimi zadetki je tudi najboljši strelec.

Liga narodov, liga C, skupina 3

Četrtek ob 20.45:
SLOVENIJA - GRČIJA
MOLDAVIJA - KOSOVO

Nedelja ob 18.00:
SLOVENIJA - MOLDAVIJA

Ob 20.45:
KOSOVO - GRČIJA

Škotski delivec pravice
Na tekmi z Grčijo, ki je Slovenija na petih medsebojnih dvobojih še ni premagala (dva remija in trije porazi), bo sodil Škot Bobby Madden.

Z Grki so se Slovenci nazadnje srečali na prijateljski tekmi v Kufsteinu maja 2012, ko je ob debiju za reprezentanco svoj edini zadetek dosegel Kurtić. Končalo se je z 1:1. V kvalifikacijah za SP 1998 je Grčija v Atenah zmagala z 2:0, v Ljubljani pa s 3:0. V kvalifikacijah za Euro 2000 je bilo v Atenah 2:2, v Mariboru pa 0:3.

Slovenijo druga tekma čaka v nedeljo, ko bo prav tako v Stožicah gostovala Moldavija. V skupini 3 lige C je še Kosovo.

Prijateljski dvoboj Slovenije in Italije pod vprašajem

Slovenska reprezentanca do 21 let bo v četrtek v Lignanu predvidoma odigrala prijateljsko tekmo z italijanskimi vrstniki. Kot pa poročajo italijanski mediji, je ta malce pod vprašajem, potem ko je bil v italijanskem taboru na novi koronavirus pozitiven še drugi igralec. Eden je bil pozitiven že ob začetku priprav v Lignanu.

Oblak si želi čim hitrejšo vrnitev Iličića v izbrano vrsto
Slovenski reprezentanti pozirali z dresom Iličića