Češki napadalci so si gotovo malce oddahnili, ko so izvedeli, da Samir Handanovič na sobotni tekmi ne bo branil. Foto: Reuters
Češki napadalci so si gotovo malce oddahnili, ko so izvedeli, da Samir Handanovič na sobotni tekmi ne bo branil. Foto: Reuters

Naredili bomo vse, da tekmo dobimo in pokažemo, kdo in kaj smo na polnem mariborskem stadionu

Robert Koren
Libor Sionko
Libor Sionko je odločil oktobrsko tekmo v Teplicah. Foto: Reuters
Ivan Simič
Novi predsednik NZS-ja Ivan Simič je poudaril, da sta naslednji kvalifikacijski tekmi zelo pomembni. Foto: MMC RTV SLO
Nogometaši začeli priprave na Čehe

Slovenska nogometna reprezentanca se je v družbi novega predsednika NZS-ja Ivana Simiča po mesecu dni spet zbrala na Ptuju in začela priprave na sobotno tekmo v Mariboru proti Čehom v okviru kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2010. Selektor Matjaž Kek ne bo mogel računati na vratarja Udineseja Samirja Handanoviča, ki si je v nedeljo poškodoval koleno in ga v Barceloni čaka operacija.

Ljudski vrt je že razprodan
Kek je bil ob zboru v Termah Ptuj pred novinarji kratek. Kot je dejal, je njihov načrt priprav klasičen, trenirali bodo v Kidričevem, v četrtek ob 18. uri pa bodo na odprtem treningu preskusili tudi zelenico mariborskega Ljudskega vrta, ki je sicer za soboto že razprodan. Na težave s poškodbami in kaznimi (Šuler, Brečko in Ilič zaradi kartonov ne smejo igrati) se za zdaj še ne namerava izgovarjati, saj so po njegovih besedah te sestavni del športa.

Maščevati oktobrski poraz
"Z mislimi moramo biti izključno pri sobotni tekmi. Najbrž ni treba posebej razlagati, kdo bo naš nasprotnik, o tem govori njihovo mesto na svetovni lestvici in njihove individualne kvalitete," je bil jasen Kek in dodal, da je vse to lahko le še dodatna motivacija za njegove izbrance, ki se želijo Čehom maščevati za minimalni poraz na prvi tekmi. "Težave s poškodbami nam ne morejo do živega. Naredili bomo vse, da tekmo dobimo in pokažemo, kdo in kaj smo na polnem mariborskem stadionu," je dejal vezist West Bromwicha Robert Koren.

Kek nima nič proti pritisku javnosti
Nastop Mirnesa Šišiča in Aleša Mejača je vprašljiv. Mogoče bo moral Kek še koga vpoklicati. Glede velikih pričakovanj javnosti in s tem večjega pritiska na igralce si Kek ne dela skrbi: "Veseli smo lahko, da smo prišli tako daleč, da lahko razmišljamo o visokih ciljih in da nas to vse skupaj še dodatno motivira na sobotni tekmi pred polnim Ljudskim vrtom. Nič nimam proti takemu pritisku, ki bo igralce motiviral do te mere, da bodo dali na igrišču od sebe 120 odstotkov."

Simič se je spomnil tudi malonogometašev
Predsednik Nogometne zveze Ivan Simič je v uvodnem nagovoru izpostavil pomembnost obeh tekem, ki sta v naslednjih dneh pred slovensko vrsto. Po sobotni tekmi reprezentanca prihodnjo sredo gostuje še v Belfastu pri Severni Irski. Obenem je prvi mož slovenske nogometne zveze čestital tudi malonogometni reprezentanci, ki si je v Parizu priborila nastop na evropskem prvenstvu, ki bo prihodnje leto potekalo na Madžarskem.

Tekma visokega tveganja
Češki nogometaši v Maribor prihajajo v petek opoldne, uradni trening na Ljudskem vrtu bodo opravili ob 18. uri, še pred tem pa bodo imeli na stadionu tudi novinarsko konferenco. Iz Nogometne zveze Slovenije so še sporočili, da tekma s Češko velja za tekmo visokega tveganja, zaradi česar bo pred in med tekmo veljal poostren nadzor. Poostrena bo tudi kontrola ob vstopu navijačev na stadion, zato na NZS-ju vse obiskovalce pozivajo, da se na stadion odpravijo pravočasno.

Kvalifikacije za SP 2010
Skupina 3, sobota:

SLOVENIJA - ČEŠKA
SEVERNA IRSKA - POLJSKA


Lestvica:
SLOVAŠKA 4 3 0 1 8:5 9 SEVERNA IRSKA 5 2 1 2 8:4 7 ČEŠKA 4 2 1 1 5:2 7 POLJSKA 4 2 1 1 6:4 7 SLOVENIJA 4 2 1 1 5:3 7 SAN MARINO 5 0 0 5 1:15 0


T. O.

Naredili bomo vse, da tekmo dobimo in pokažemo, kdo in kaj smo na polnem mariborskem stadionu

Robert Koren
Nogometaši začeli priprave na Čehe