Matjaž Kek po srečanju z Italijo najbrž ni veliko spal. V naslednjih dneh bo to lahko nadoknadil, saj s svojimi varovanci še vedno drži 2. mesto. Foto: MMC RTV SLO
Matjaž Kek po srečanju z Italijo najbrž ni veliko spal. V naslednjih dneh bo to lahko nadoknadil, saj s svojimi varovanci še vedno drži 2. mesto. Foto: MMC RTV SLO
Pogovor z Robertom Korenom
Pogovor z Matjažem Kekom

"Jaz z izidom nisem zadovoljen, zadovoljen pa sem s pristopom fantov. S tem, kako so hrabro igrali, kako so hoteli zabiti gol. Nekaj smo imeli tudi smole, saj smo morali menjati Iličića. V 2. polčasu smo imeli dovolj priložnosti, da bi jo dobili, ampak tako je v nogometu, včasih potrebuješ tudi kanček sreče, tudi kanček odločnosti več. Kakor koli, fantje so se dobro pobrali po Italiji. Fantje so pokazali, da so vredni zaupanja. Pokazali so, da z enim pravim pristopom, željo, organiziranostjo lahko parirajo tej 'horuk' igri. Domačini so imeli nekaj priložnosti, a ne vem, če je Handanović enkrat pošteno prijel žogo. Dobro, gremo dalje, skupina je od Italije naprej odprta. Seveda bodo zdaj ljudje začeli seštevati, odštevati, analizirati, kdo zna, kdo ne zna, kdo bi mogel biti, kdo ne, a vidi se, da ima ta ekipa karakter," je povedal Kek.

V videonovicah desno si oglejte pogovor Aleša Potočnika z Matjažem Kekom in Robertom Korenom.

Koren: Cilje bomo dosegli
"Dobro smo odgovorili na agresivnost in kompaktnost domačinov. Na žalost nismo dosegli zadetka, zato smo nekoliko razočarani. Prišli smo zmagat, a kljub temu moramo dvigniti glave in iti naprej. Smo optimistično razpoloženi, seveda pa moramo naslednje tekme dobiti. Slovenska javnost stoji za nami in prepričan sem, da bomo cilje dosegli," pa je dejal kapetan Slovenije Robert Koren.

Worthington: Skupina je še vedno odprta
Selektor Severnih Ircev Nigel Worthington je bil zadovoljen s točko: "Tekma je bila težka, toda zadovoljen sem z disciplino svojih igralcev. Res je imela Slovenija, ki je pokazala, da je res dobra reprezentanca, žogo več v posesti, toda tudi mi smo imeli dve lepi priložnosti. S točko sem zadovoljen, tudi zaradi razpleta druge tekme med Estonijo in Srbijo, kar skupino ohranja še vedno odprto."

Pogovor z Robertom Korenom
Pogovor z Matjažem Kekom