Mirnes Šišič je reprezentančni dres zadnjič oblekel marca lani na tekmi proti Češki. Foto: Reuters
Mirnes Šišič je reprezentančni dres zadnjič oblekel marca lani na tekmi proti Češki. Foto: Reuters
Tim Matavž
Tim Matavž bo v sredo igral za mlado reprezentanco proti deželi, v kateri si služi kruh. Foto: EPA
Matjaž Kek
Matjaž Kek se je v Južnoafriški republiki seznanil s številnimi podrobnostmi v zvezi s svetovnim prvenstvom. Foto: Reuters

Kelhar se je z dobrimi predstavami prebil v prvo postavo Cercle Bruggea, Šišič pa je v Grčiji (PAS Giannina) spet dobil priložnost za nogomet na najvišji ravni. "Večina igralcev se bo na Ptuju zbrala v nedeljo zvečer po končanih klubskih obveznostih, preostali pa v ponedeljek, ko bomo opravili prvi trening," je povedal Kek, ki mu nekaj skrbi povzročajo zdravstvene težave Mateja Mavriča, Zlatana Ljubijankiča (poškodba) in Marka Šulerja (bolezen).
Tekma bo v sredo ob 20.45 na stadionu Ljudski vrt v Mariboru. Prenos bo na TV Slovenija 2. Tim Matavž, ki v zadnjem času blesti v nizozemskem prvenstvu, bo pomagal mladi reprezentanci, ki se bo prav tako v sredo (ob 16.00) v Novi Gorici pomerila z Nizozemci.
Kek: Čaka nas motiviran in agresiven nasprotnik
Slovenskega selektorja veseli dejstvo, da so skrbniki igrišča v Ljudskem vrtu kljub slabim vremenskim razmeram pripravili dobro travnato podlago. "Veseli me, da je igrišče v Mariboru v dobrem stanju, in verjamem, da se bodo gledalci ponovno zbrali v velikem številu in prišli podpret igralce, ki so skupaj prvič po tisti zgodovinski tekmi z Rusijo. Vem, da nas na drugi strani čaka sila motiviran in agresiven nasprotnik. Tekma s Katarjem bo pravo ogledalo naše trenutne pripravljenosti in začetek projekta Južna Afrika 2010," je dejal Kek.

Kek zadnje dni preživel v JAR-u
Sicer pa se je mariborski strateg v zadnjih dneh mudil v Južnoafriški republiki, kjer se je v družbi še dvajsetih selektorjev, udeleženk SP-ja 2010, udeležil Fifinega seminarja, na katerem so organizatorji v Sun Cityju udeležence seznanili z vsemi podrobnostmi svetovnega prvenstva, od tehničnih zadev za trenerje, do varnosti, prodaje vstopnic, marketinga, dela z mediji in televizijo, potovanj, logistike in transporta opreme.

"V Sun Cityju sem se srečal z ogromno eminentnimi osebami iz sveta nogometa in moram priznati, da gre za svojevrstno izkušnjo. Sicer pa se organizatorji trudijo na vseh področjih, še posebno na področju infrastrukture in varnosti. Prepričan sem, da bodo stvari junija pripravljene za največji dogodek na svetu," je zaključil Kek.

Seznam za Katar

Vratarji: S. Handanovič (Udinese), J. Handanovič (Mantova), Šeliga (Sparta).
Obramba: Brečko (Köln), Cesar (Grenoble), Ilič (Moskva), Jokič (Chievo), Kelhar (Brugge), Mavrič Rožič (Koblenz), Šuler (Gent).
Vezisti: Birsa (Auxerre), Kirm (Wisla Krakov), Komac (Maccabi Tel Aviv), Koren (WBA), Krhin (Inter), Radosavljevič (Larissa), Stevanovič (Vitesse), Šišič (Giannina).
Napadalci: Dedič (Bochum), Ljubijankič (Gent), Novakovič (Köln), Pečnik (Nacional).