Rijeka je v tej sezoni ob 12 zmagah zbrala še 11 remijev. Foto: EPA
Rijeka je v tej sezoni ob 12 zmagah zbrala še 11 remijev. Foto: EPA

To je bil sploh prvi poraz varovancev Matjaža Keka v letošnjem prvenstvu, ki so tokrat pred 10.000 gledalci prikazali slabo predstavo. Po skromnem prvem polčasu je v 64. minuti za Dinamo po prodoru in podaji Domagoja Antolića najprej z bližine zadel El-Arbi Hilal Soudani.
V 83. minuti je vodstvo gostiteljev po prostem strelu z glavo povišal Leonardo German Sigali (v prvem delu je zadel vratnico), končni izid pa je po veliki napaki vratarja Ivana Vargića, ki je slabo podal, s svojim drugim zadetkom na tekmi postavil Alžirec Soudani v 92. minuti.

Pri Dinamu je Petar Stojanović igral vso tekmo. Pri Rijeki isto velja za Romana Bezjaka, medtem ko Mirala Samardžića zaradi kartonov ni bilo v ekipi.

Konec oktobra so Kekovi nogometaši doma zmagali z 2:1 in tedaj prekinili kar 553 dni dolgo nepremagljivost Dinama v hrvaškem prvenstvu. Zagrebčani so v zadnjih 10 letih vselej postali prvaki.

Hrvaško prvenstvo, 23. krog:
DINAMO ZAGREB - RIJEKA 3:0 (0:0)
Soudani 64., 91., Sigali 83.

Dinamo Zagreb: Eduardo, Stojanović, Sigali, Schildenfeld, Mățel, Antolić, Rog (46./Machado), Šovšić (46./Čorić), Soudani, Hodžić (63./Pjaca), Fernandes.

Rijeka: Vargić, Žuta, Bradarić, Mitrović, Ristovski (Bertosa), Močinić, Brezovec, Maleš, Bezjak, Gavranović (77./Matei), Tomasov.

Sodnik: Ante Vučemilović




Lestvica: Dinamo Zagreb 51, Rijeka 46, Hajduk Split 42, RNK Split 36, Lokomotiva Zagreb 33, Inter Zaprešić 26, Slaven Belupo 24, Istra in Osijek po 20, Zagreb 9.