Ivan Kelava se je takoj po zadnjem sodnikovem žvižgu znašel v objemu soigralcev. Foto: EPA
Ivan Kelava se je takoj po zadnjem sodnikovem žvižgu znašel v objemu soigralcev. Foto: EPA
Šime Vrsaljko
Šime Vrsaljko je po ostrem štartu prejel rdeči karton in težave Dinama so se začele. Foto: EPA
Mario Gomez
Mario Gomez je že v 7. minuti razblinil vse upe Švicarjev. Foto: EPA
Jupp Heynckes
Trener Bayerna Jupp Heynckes je imel miren večer na Letzigrundu. Foto: Reuters
Giuseppe Rossi
Giuseppe Rossi je bil veliki junak na El Madrigalu. Foto: EPA
V Nikoziji je bilo po koncu tekme veliko veselje. Foto: EPA

Na prvi tekmi na Maksimiru so bili Zagrebčani za razred boljši, slavili so kar s 4:1 in vse je kazalo, da bo povratna tekma le formalnost.
Težave so se začele z izključitvijo Vrsaljka
Prav nič ni kazalo na presenečenje vse do 50. minute, ko je bil izključen Šime Vrsaljko, ki je z grobim štartom pokosil Wiltona Figueireda. Italijanski sodnik Nicola Rizzoli mu je takoj pokazal rdeči karton. Na drugi strani je imel tri velike priložnosti Ante Rukavina, a jih ni izkoristil.
Kelava od bedaka do junaka
V 69. minuti je imel Malmö prosti strel v obliki skrajšanega kota. Wilton Figueiredo je s strelom v bližnji kot mimo živega zidu presenetil Kelavo. Švedi so vse moči usmerili v napad, v 86. minuti je Pontus Jansson z bližine povišal na 2:0. Sodnikov podaljšek je bil dolg kar pet minut, na zelenici pa se je odvijala prava drama. V 93. minuti je Daniel Larsson prišel do strela z volejem z roba kazenskega prostora, Kelava je z izjemno parado rešil Dinamo, ki bo po 12 letih znova zaigral med evropsko elito.

Gomez potrdil napredovanje Bayerna
Bayern je tudi v Zürichu slavil z 1:0. Bavarci so že na Allianz Areni popolnoma nadigrali Švicarje (2:0). Trener Jupp Heynckes je odpočil Arjena Robbna, a se to ni preveč poznalo na igri. V 7. minuti je Toni Kroos lepo zaposlil Thomasa Müllerja, ki je prodrl po desni strani in v sredini sijajno našel Maria Gomeza. Najboljši strelec Bundeslige v pretekli sezoni je z levico rutinsko matiral Johnnyja Leonija. V nadaljevanju so 22-kratni nemški prvaki zlahka nadzorovali potek srečanja, gostitelji so z nekaj streli od daleč zapretili, a je bil Manuel Neuer zbran.

Ailton pokopal Wislo
Andraž Kirm
je tekmo med Apoleom iz Nikozije in Wislo začel na klopi poljske ekipe. Priložnost je dobil šele v 80. minuti. Wisla je imela s prve tekme minimalno prednost (1:0), toda Apoel jo je izničil že sredi prvega polčasa, nato povedel z 2:0, po golu upanja za Poljake v 71. minuti pa je Ailton v 87. dokončno potrdil zmagovalca.

Villarreal se je z Odesnejem mučil do 50. minute. Takrat je Giuseppe Rossi izničil prednost Dancev s prve tekme, zadel še v 66. minuti, napredovanje pa je potrdil Carlos Marchena.
Izraelci izpadli po enajstmetrovkah
Maccabi Haifa, ki je v 3. predkrogu izločil Maribor, se ni uspel prebiti med elito. Genk je povratno tekmo dobil z 2:1, enak izid je bil za Maccabi na prvi tekmi, tako da so o skupnem zmagovalcu odločali podaljški in tudi streli z bele točke. Boljše živce so imeli Belgijci, ki so zadeli štirikrat, medtem ko so bili Izraelci uspešni le enkrat.

4. PREDKROG, povratne tekme, prvaki:
APOEL NIKOZIJA - Wisla Krakov 3:1 (1:0) 0:1
Manduca 29., Ailton 54., 87.; Wilk 71.
Kirm (Wisla) je igral od 80. minute.

Malmö - DINAMO ZAGREB 2:0 (0:0) 1:4
Wilton Figueiredo 69., Jansson 86.
RK:
Vrsaljko 50./Dinamo

Malmö: Melicharek, Vinzents , Halsti, Hamad , Jansson, Pekalski ( 80./Aubynn), Ricardinho, Durmaz ( 78./Albornoz), Mehmeti ( 78./Reyhepi), Larsson, Wilton Figueiredo .

Dinamo Zagreb: Kelava, Vrsaljko , Vida, Tonel , Cufre , Calello , Leko, Badelj, Sammir ( 81./Šitum ), Rukavina ( 87./Krstanović), Beqiraj ( 58./Kovačić).

GENK - Maccabi Haifa * 6:2, 2:1 (2:1) 1:2
Vossen 35., Buffel 41.; Golasa 37.
RK: Cohen 109./Maccabi
* - po streljanju 11-m

Sreda ob 20.45:
VIKTORIA PLZEN - KÖBENHAVN 3:1

STURM - BATE BORISOV 1:1

Neprvaki:
ZÜRICH - BAYERN 0:1 (0:1) 0:2
Gomez 7.

Zürich: Leoni, Koch, Teixeira, Barmettler, Rodriguez, Aegerter ( 65./Gajić), Buff , Djurić ( 66./Brunner), Schönbächler, Chermiti, Mehmedi ( 78./Drmić).

Bayern: Neuer, Boateng, van Buyten, Badstuber, Lahm, Schweinsteiger, Luiz Gustavo, Müller ( 72./Alaba), Kroos ( 64./Timoščuk), Ribery, Gomez ( 46./Petersen).

VILLARREAL - ODENSE 3:0 (0:0) 0:1
Rossi 50., 66., Marchena 82.
RK: Valero 77.; Kadrii 71.

Sreda ob 18.00:
RUBIN KAZAN - LYON 1:3

Ob 20.45:
BENFICA - TWENTE 2:2

UDINESE - ARSENAL 0:1

Izidi prvih tekem so v odebeljenem tisku.