Alisson Becker je lani na 51 tekmah kar 27-krat zaklenil vrata Liverpoola, vsega skupaj pa je prejel le 22 golov. Foto: AP
Alisson Becker je lani na 51 tekmah kar 27-krat zaklenil vrata Liverpoola, vsega skupaj pa je prejel le 22 golov. Foto: AP

Na sobotni tekmi 1. kroga angleškega prvenstva je bil 26-letni Brazilec zaradi poškodbe zamenjan v 39. minuti. Med vratnicami ga je zamenjal Španec Adrian, ki je iz West Hama prišel v Liverpool komaj 5. avgusta, na dan, ko so rdeči prodali dolgoletnega vratarja Simona Mignoleta v Club Brugge.

"Ni v redu. Gre za poškodbo gležnja, zaradi česar bo Alisson odsoten nekaj časa. Nočem podajati točnih napovedi, kdaj bo nazaj. Zagotovo čez najmanj nekaj tednov, bomo videli. Videl sem že napovedi 'šest tednov'. Alisson ni bil veliko poškodovan v karieri in bi radi počakali, kako se bo odzval na zdravljenje, a zagotovo ga ne bo zraven nekaj tednov," je trener Liverpoola Jürgen Klopp na novinarski konferenci pred poletom v Carigrad na evropski superpokal potrdil, da brazilskega čuvaja mreže ne bo v postavi na prihodnjih tekmah.

Alisson Becker je bil eden ključnih mož redsov ob osvojitvi Lige prvakov in v sicer izgubljenem boju za naslov angleškega prvaka. Po mnenju številnih je bil 193 cm visoki vratar iz Hamburga eden najboljših nogometašev pretekle sezone na svetu.

Zdaj ga bo nadomeščal 32-letni Španec, ki je zadnjih šest let branil za West Ham. Ker tretji vratar Liverpoola Caomhin Kelleher še ni popolnoma okreval po zlomu zapestja, je vodstvo kluba ukrepalo in je za zavarovanje podpisalo kratkoročno pogodbo z veteranom Andyjem Lonerganom, ki bo tako v sredo na tekmi Uefinega superpokala proti Chelseaju drugi vratar.

Poletni prestopni rok se je v Angliji že iztekel, tako da so lahko izbirali le med prostimi vratarji, odločili pa so se za 35-letnika, ki je vso kariero branil v nižjih ligah, večinoma v drugi ligi, v Premier ligi pa nima niti enega nastopa.