Samir Handanovič je na začetku sezone prikazal odlično formo. Foto: MMC RTV SLO
Samir Handanovič je na začetku sezone prikazal odlično formo. Foto: MMC RTV SLO
Milivoje Novakovič in Lukas Podolski
Je Milivoje Novakovič padel v nemilost svoje ekipe? Foto: EPA

Nesporna številka 1 Kekove vrste Samir Handanovič je ostal proti Milanu in Genoi nepremagan in je pripomogel k vzponu Udineseja na peto mesto. Mirnost in odločnost "Sarme" bo v ključnem obračunu za uvrstitev na vsaj dodatne kvalifikacije za svetovno prvenstvo ključnega pomena.

Cesar se ne predaja
Nekaj težav ima selektor v obrambni vrsti, kjer bo veliko odvisno od pripravljenosti Boštjana Cesarja. Branilec Grenobla že trenira z žogo, kar vliva nekaj upanja, da bo pripravljen za reprezentancno akcijo. Dobrodošle so tudi prve letošnje ligaške minute Bojan Jokiča, ki je s Sochauxom izgubil pri Nancyju (1:2), a pri tem odigral vso tekmo.

Tekma s San Marinom navadno "sranje"
A igranje ne povsem zdravega nogometaša lahko prinese nove težave, o tem so že povsem prepričani v Kölnu. "To, da se je Novakovič sredi avgusta pred tekmo s San Marinom pridružil slovenski reprezentanci, je navadno 'sranje'. Če bi takrat ostal v Kölnu, bi bil zdaj pripravljen. Pot v Slovenijo je uničila Novakoviča," je dejal menedžer "kozličkov" Michael Maier in še dodal: "Zdaj je jasno, kakšne so posledice njegovega izleta v Slovenijo. To je bilo absurdno in noro."

Matavžev dvojček in Šeligova ubranjena 11-metrovka
V 2. krogu nizozemskega pokalnega tekmovanja so bili uspešni vsi Slovenci. Zablestel je mladi goriški napadalec Tim Matavž, ki je zabil dva gola in pomagal k zmagi Groningena nad Utrechtom s 4:2. Občasni reprezentant je v igro prišel v 75. minuti in tri minute pozneje zabil za 3:1, v zadnji minuti tekme pa postavil končni izid. Dobro je svoje delo opravil tudi rezervni vratar Aleksander Šeliga, ki za rotterdamsko Sparto ubranil Volendamovo 11-metrovko .

Peterica celjsko-romunskih golov
Strelsko najbolj razpoloženi so bili "romunski" Slovenci. FC Timisoara je s kar 7:0 v pokalu premagal CS SSP Cluj, med glavnimi na igrišču pa sta bila sicer bolja ali manj odpisana Dejan Rusič in Dare Vršič. Rusič je kot rezervist v 87. minuti postavil končni izid tekme. Še bolj razpoložen je bil Vršič, ki je igral vso tekmo in se dvakrat vpisal med strelce. Dvojec je dobil priložnost po daljšem času, da v klubu ne računajo nanju, dokazuje spisek 25 igralcev za Evropsko ligo, na katerem nobenega od njiju ni.

V soboto je bil na prvenstvenem obračunu med Politehnico Iasi in Ceahlualom uspešen še en nekdanji član Celja Dominik Beršnjak, ki je bil med tednom uspešen tudi v pokalu. Kot rezervist je v sodnikovem podaljšku postavil končnih 2:0 za Iasi. Na Cipru se je med strelce v pokalu vpisal tudi Zoran Zeljkovič, ki je prispeval prvi gol za uspeh APOP-a nad Ermisom (3:2).