Predsednik River Plata Rodolfo D'Onofrio ob prihodu v Luque v Paragvaju, kjer zaseda Conmebol. Foto: Reuters
Predsednik River Plata Rodolfo D'Onofrio ob prihodu v Luque v Paragvaju, kjer zaseda Conmebol. Foto: Reuters

Odločitev o prestavitvi povratne tekme zunaj Argentine je prek družbenega omrežja Twitter sporočila južnoameriška nogometna konfederacija (Conmebol), ki zaseda v Paragvaju.

Spomnimo, prva tekma finala južnoameriške različice lige prvakov se je končala z 2:2. Povratna bi morala biti v soboto, a so jo zaradi napada navijačev na avtobus nogometašev Boce Juniors sprva prestavili na nedeljo, nato pa odpovedali.

Navijači Riverja napadli avtobus Boce
Navijači so v avtobus Boce metali kamenje in druge predmete. Televizijska slika je pokazala nogometaše Boce, kako zapuščajo povsem razbit avtobus, zaradi solzivca, s katerim je policija želela odgnati množico, pa so imeli solzne oči in se borili s kašljem.

Nekaj nogometašev je bruhalo, nekaj pa je bilo porezanih od razbitega stekla. Pabla Pereza, kapetana Boce, so najprej odpeljali v bolnišnico zaradi steklenih drobcev v očesu, pozneje so ga pripeljali nazaj na stadion, zdravniško oskrbo pa naj bi potrebovala vsaj še dva nogometaša Boce. Napad se je zgodil kljub številčni, a vendarle ne najučinkovitejši policijski zaščiti.

Conmebol je ob tem odprl disciplinski postopek proti River Platu, ki mora v roku 24 ur predstaviti dokaze in svojo plat zgodbe.

Boca ne želi odigrati tekme
Predsednik Boce Juniors Daniel Angelici je po odločitvi Conmebola sklical novinarsko konferenco, na kateri je sporočil, da Boca nima nobenega namena odigrati tekme: "Boca bo izčrpala vse administrativne poti, če bo treba, bo šla na Mednarodno športno razsodišče. Nimamo nobenega namena igrati tekme."