Marcel Risse je bil joker iz rokava Petra Stögerja. Foto: Reuters
Marcel Risse je bil joker iz rokava Petra Stögerja. Foto: Reuters

Izbranci Petra Stögerja so si že zagotovili tudi prvo mesto v drugi ligi, saj imajo kar deset točk naskoka pred Greuther Fürthom.

Avtogol Matuschyka pred odmorom
49.100 gledalcev je napolnilo Rhein Energie stadion in pripravilo izjemno vzdušje, tri minute pred odmorom pa so doživeli hladen tuš. Adam Matuschyk je podajo Floriana Jungwirtha poslal v lastno mrežo.
Na začetku drugega polčasa je nesrečnika zamenjal Marcel Riise, ki je v 50. minuti z desnico s 17 metrov izenačil. Ključni trenutek se je zgodil v 64. minuti, ko je Jonas Acquistapace v kazenskem prostoru podrl Patricka Helmesa. Z bele točke je streljal kar Helmes, a je bil vratar Andreas Lüthe na mestu, žoga se je odbila do nazaj do napadalca, ki je zadel za 2:1. Sijajni joker Risse je devet minut pred koncem zaposlil Anthonyja Ujaha, ki je z desnico postavil končni izid.

Kapetan "kozličkov" Mišo Brečko in Dominic Maroh sta odigrala vseh 90 minut in se veselila vrnitve v 1. Bundesligo. Slovenska nogometaša sta nezamenjljiva stebra obrambe, ki je v 31 krogih prejela vsega 17 golov.

Druga nemška liga, 31. krog:
KÖLN -
BOCHUM 3:1 (0:1)

Köln: Horn, Brečko, Maroh, Wimmer, Hector, Lehmann, Matuschyk (46./Risse), Nagasava (82./Gerhardt), Halfar, Peszko, Helmes (76./Ujah).

Bochum: Luthe, Klostermann, Maltritz, Fabian, Acquistapace, Jungwirth, Freier (66./Butscher), Tasaka, Latza (85./Gulden), Cwielong (77./Kreyer), Sukuta-Pasu.

Sodnik: Guido Winkmann

Vrstni red po 31. krogih: Köln 64, Greuther Fürth 54, Paderborn 53, Kaiserslautern 50, Karlsruhe 48., St. Pauli 47, Sandhausen 44 ...