Projekt 2019/20 je začelo 28 igralcev: Jasmin Handanović, Aljaž Cotman, Nino Irgolič, Saša Ivković, Aleksander Rajčević, Špiro Peričić, Luka Uskoković, Luka Koblar, Mitja Viler, Žan Kolmanič, Martin Milec, Denis Klinar, Aleks Pihler, Blaž Vrhovec, Alexandru Cretu, Amir Dervišević, Sandi Ogrinec, Dino Hotić, Martin Kramarič, Felipe Santos, Gregor Bajde, Andrej Kotnik, Nino Žugelj, Rok Kronaveter, Rudi Požeg Vancaš, Marcos Tavares, Jasmin Mešanović in Nardin Mulahusejnović. Luka Zahović in Kenan Pirić se bosta zaradi reprezentančnih obveznosti ekipi pridružila pozneje.

Mariborčani na torkovem prvem skupnem treningu pred novo sezono. Foto: Twitter NK Maribor

V primerjavi s prejšnjo sezono v ekipi ni več Jana Mlakarja, ki je prestopil v Brighton, Marko Šuler je končal kariero, Dare Vršič, Denis Šme in Sunny Omoregie pa po izteku pogodb niso več člani Maribora, so sporočili iz štajerskega kluba, ki bo prvi teden priprave opravil v Ljudskem vrtu, 17. junija pa nadaljeval priprave v Moravskih Toplicah.

Milanič: Izzivov ogromno, cilji visoki
"Vse gre zelo podobno kot po navadi, izzivov ogromno in cilji visoki. Od danes delamo vse s ciljem, da bi bili odlično pripravljeni pred prvo uradno tekmo in da bi formo potem, jasno, držali celotno sezono," je na novinarski konferenci dejal trener Mariborčanov Darko Milanič, ki ga skupaj z igralci tekme prvega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov čakajo 9. ali 10. julija.

Premor je bil namenjen le regeneraciji
"Ker smo imeli tako kratek premor, je bil ta namenjen le regeneraciji. Mislim, da je vsak od fantov prišel nazaj motiviran, glede na to, kakšni izzivi nas čakajo. Malo časa imamo, ne bomo trenirali na klasičen način, ampak bomo zelo hitro začeli igrati tekme, poskušali bomo čim prej nove igralce vplesti v našo zgodbo, da bo potem vse 'štimalo',"
je dejal trener. Dodal je, da čeprav časa za uigravanje ni veliko, je kakovost na strani moštva: "Najprej se morajo fantje, ki so prišli, dobro počutiti, tudi v slačilnici, nato pa z delom priti na želeno raven. To so okrepitve, ki sem si jih tudi sam želel pred novo sezono. Smo optimisti, gledamo v novo zgodbo optimistično." Milanič v novi sezoni obljublja "tekmovalen, dober Maribor, pripravljen v vsakem trenutku, vzdržati celotno sezono na visoki ravni".

Pozdrav Marcosa Tavaresa in Roka Kronavetra, ki je vijoličaste okrepil iz Olimpije. Foto: Twitter NK Maribor

Novinec Kotnik: Več pritiska mi ustreza
Ena od novih okrepitev Maribora pred novo sezono je Andrej Kotnik, ki se je ekipi pridružil iz Gorice.
"Spremembe mi niso tuje, dal sem skozi že nekaj klubov, res pa je, da je tu nekaj novega, precej več odgovornosti, precej več pritiska, kar mi osebno ustreza. Čakajo me novi izzivi, na treningih se bom skušal dokazati. Priprave bodo resda kratke, zato moramo dobro izkoristiti ta mesec, ki ga imamo na voljo, in nato iti v tekme 100-odstotno," je dejal Kotnik. O pričakovanjih pa je povedal: "Pričakovanja so visoka, takšna si moraš postaviti. Tudi cilje. A mislim, da jim bom kos, zato se tega zelo veselim."

Kronaveter prvič treniral v vijoličastem dresu

Maribor mora plačati 15.000 evrov, Olimpija 3.850
Manj veselo novico je vijoličastim pripravil disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Simon Rogelj, saj jih je zaradi navijaških izgredov na zadnjem derbiju 11. maja proti Olimpiji (0:3) kaznoval s 15.000 evri. Poleg tega bodo morali eno domačo tekmo v sezoni 2019/20 odigrati brez navijaške skupine Viole. Tudi Ljubljančani bodo morali seči v žep in prav tako zaradi navijaških izgredov plačati 3.850 evrov kazni.

Mariborčani začeli priprave na novo sezono

Vuk in Podlogar ostajata v Domžalah
Vodstvo slovenskega nogometnega prvoligaša iz Domžal, ki je prav tako v torek začelo priprave, je podaljšalo pogodbi s pomembnima členoma moštva Slobodanom Vukom in Matejem Podlogarjem. Oba bosta rumeni dres nosila vsaj še eno leto, do konca prihajajoče sezone. Vuk je v minuli sezoni dosegel sedem zadetkov, Podlogar je bil uspešen petkrat.

Milanič: V preteklih letih ni bila praksa, da menjamo ekipo poleti