Cesc Fabregas in Samir Nasri - že preteklost Arsenala. Foto: EPA
Cesc Fabregas in Samir Nasri - že preteklost Arsenala. Foto: EPA
Arsene Wenger
Začetek sezone je za Arsena Wengerja turbulenten. Foto: Reuters

Napovedi, da bo po Cescu Fabregasu klub zapustil še Nasri, so se torej uresničile. Odškodnina za Francoza, ki ga z Arsenalom veže še eno leto pogodbe, naj bi znašala 25 milijonov funtov. Nasri se ni odpravil s "topničarji" v Videm, kjer jih v sredo čaka povratna kvalifikacijska tekma za Ligo prvakov proti Udineseju. Prva tekma se je končala z 1:0.

Nasri je tako po Argentincu Sergiu Agüeru, Francozu Gaelu Clichyju in Črnogorcu Stefanu Saviću četrta večja okrepitev sinjemodrih v novi sezoni. Manchester City vse od avgusta 2008, ko so jih prevzeli bogati kupci iz Združenih arabskih emiratov, vsako leto veliko porabi za okrepitve. Za zdaj so osvojili (le) Pokal FA (2011), s čimer so prekinili 35-letno sušo.
Arsenal zadnjih šest sezon brez lovorik
Na drugi strani se je trener Arsenala Arsene Wenger znašel pod pritiskom navijačev, naj vendarle v klub pripelje zveneče ime, ki bi vsaj delno zakrpalo luknjo po odhodu Fabregasa in Nasrija. Londončani namreč zadnjih šest sezon niso osvojili ničesar.

Wenger bo lahko na klopi
"Izgubili smo dva kvalitetna igralca, zaradi česar smo žalostni. A po drugi strani sta se zgodbi s prestopom Cesca in Samirja enkrat morali končati, saj sta nas obremenjevali vse poletje. Zdaj je treba gledati naprej," je dejal Wenger pred letom v Videm. Tam bo lahko sedel na klopi svojega moštva, saj Uefa še ni preučila Arsenalove pritožbe, ki jo je klub vložil, potem ko je Uefa francoskega strokovnjaka kaznovala z dvema tekmama prepovedi vodenja. Wenger je namreč na prvi tekmi z Udinesejem po prenosnem telefonu dajal navodila svojemu pomočniku, čeprav tega zaradi prejšnje kazni ne bi smel.