Kaheem Parris in Maks Barišić sta blestela tudi v Kidričevem. Foto: www.alesfevzer.com
Kaheem Parris in Maks Barišić sta blestela tudi v Kidričevem. Foto: www.alesfevzer.com

Srečanje v Kidričevem se je začelo po željah gostiteljev, ki so se vodstva veselili že v osmi minuti. Aljaž Ploj je žogo z leve strani poslal pred vrata, ob bližnji vratnici pa se je odlično odzval Haris Kadrić.

Koprčani so izid še pred odmorom preobrnili v svojo korist. Akcijo v 30. minuti je začel Ivica Guberac, Maks Barišić je podal v kazenski prostor, Kaheem Parris pa je z volejem zadel v desni kot Luke Janžekoviča.

Osem minut zatem so se Primorci veselili vodstva. Znova je podal Maks Barišić, žoga pa je na desni strani kazenskega prostora končala pri Mateju Palčiču, ki je natančno meril ob bližnji vratnici.

Gostje so z disciplinirano igro zadržali prednost v drugem polčasu. Aluminij ni bil tako razigran kot v nedeljo, ko je odpravil Maribor s 3:0.

Palčič popeljal Koper v četrtfinale pokala
Haris Kadrić je poskrbel za hitro vodstvo Aluminija. Foto: www.alesfevzer.com
Haris Kadrić je poskrbel za hitro vodstvo Aluminija. Foto: www.alesfevzer.com

Maružin in Ogrinec v minuti poskrbela za odločitev
Bravo je v deževni Novi Gorici prevladoval v prvem polčasu, ko si je zagotovil prednost dveh golov. Domači vratar Matija Radikon se je izkazal v 28. minuti, ko je nad vrata izbil nevaren udarec Lorena Maružina. Prav napadalec je pet minut zatem zadel za vodstvo Brava. Hrvat je v mrežo pospravil odbito žogo, potem ko so se gostitelji ubranili po poskusu Mihe Kancilije.

Že v naslednjem napadu so se pri Bravu veselili povečanja prednosti. Maružin je bil v vlogi podajalca, hitro akcijo Ljubljančanov pa je po podaji z desne strani igrišča kronal Sandi Ogrinec.

Gostje so znova zapretili v 52. minuti tekme, ko je Matija Kavčič podal z desne strani, Maružin pa je spretno sprožil s peto, a je zadel le vratnico. Goričani so zatem prevzeli pobudo, a tudi po izključitvi Matije Kavčiča, nekdanjega člana vrtnic, kljub nekaj poskusom niso našli poti do mreže Brava.

Letos precej skrajšano tekmovanje
V tej sezoni pokalno tekmovanje poteka v prilagojeni obliki zaradi težav z novim koronavirusom. Večina medobčinskih tekmovanj namreč ni bila končana.

Tako se bo v sezoni 2021/22 za lovoriko merilo 12 klubov, deset prvoligaških in najboljša klube iz 2. SNL v pretekli sezoni. Osem jih igra v 1. krogu, v četrtfinalu pa se bodo štirim zmagovalcem prvega kroga pridružili še Domžale, Maribor, Mura in Olimpija, ki so se v prejšnji sezoni prebili v evropska tekmovanja.


Pokal Pivovarne Union, 1. krog:
Gorica - BRAVO 0:2 (0:2)
100; Maružin 32., Ogrinec 33.
RK: M. Kavčič 68./Bravo

Gorica: Radikon, A. Marinič (59./Urbančič), Mevlja, Cerovec, Agić, Širok, Frešer (78./Fongang), Ahmetaj, Baruca (59./Hrka), Hasanbegović (71./Marinič), Velikonja (59./Vekić).

Bravo: Josipović, Drkušić, Jakšić, Križan, Kavčič, Trontelj, Žinko, Kirm, Maružin (63./Bajde), Ogrinec (71./Trdin), Kancilija (63./Kramarič).

Sodnik: Aleksandar Matković (Ravne na Koroškem)


Aluminij - KOPER 1:2 (1:2)
100; Kadrić 8.; Parris 30., Palčič 39.

Aluminij: Janžeković, Martić, Prša (66./Marinšek), Bolha, Brest (60./Bizjak), Ploj, Nkama, Pušaver, Azemović (76./G. Pečnik), Đerlek (66./T. Pečnik), Kadrić (76./Kidrič).

Koper: Adam, Palčič (72./Vošnjak), Žužek, Novoselec, Viler, Guberac, Grudina, Oštrek (72./Varešanović), Parris (65./Simić), Barišić (88./Vešner Tičić), Colley (65./Osuji).

Sodnik: Bojan Mertik (Odranci)


Odigrano v sredo:
CB24 Tabor Sežana - CELJE 0:2 (0:1)
160; Sokler 44., Begić 90.

KALCER RADOMLJE - Krka 2:1 (1:1)
150; Kregar 21., Božić 74.; Pranjić 33.
RK: Jazbec 80./Radomlje

Mura, Maribor, Olimpija in Domžale so bili v prvem krogu pokalnega tekmovanja prosti.