Koprčani bodo letos naskakovali precej višje položaje kot lani, ko so si obstanek zagotovili šele v zadnjem krogu. Foto: Marko Madžarac
Koprčani bodo letos naskakovali precej višje položaje kot lani, ko so si obstanek zagotovili šele v zadnjem krogu. Foto: Marko Madžarac
Miran Pavlin
Cilj Mirana Pavlina je uvrstitev med prve tri. Foto: MMC RTV SLO
Bonifika
Bodo tribune na Bonifiki kaj bolj polne? Foto: MMC RTV SLO
Nedžad Okčič
Nedžad Okčič na klopi kanarčkov sedi od oktobra lani, ko je zamenjal Vlada Badžima. Foto: MMC RTV SLO
Tudi Koper bo gradil stadion

Pavlin, ki je prevzel vlogo športnega direktorja, bo še naprej tudi igral, prav tako Karič. Alen Ščulac bo eden izmed pomočnikov trenerja Nedžada Okčiča, Robert Volk pa bo pomagal pri treningu vratarjev. Strelec znamenitega zadetka v Kijevu, ki je Slovenijo popeljal na Euro 2000, ima visoke cilje, saj obljublja boj za prva tri mesta. V enoletno sodelovanje je privolil tudi po zaslugi koprskega župana Borisa Popoviča.

Rokometaši s pol manjšim proračunom, nogometaši z enakim
Kako to, da se je odločil, da bo tudi letos igral? “Zelo dobro sem se pripravil, kot vodjo na igrišču me še potrebujejo. Dokler bo tako, jim bom pomagal, čeprav mi v dvojni vlogi ne bo lahko,“ pravi 37-letni Pavlin.

Direktor kluba Tomaž Bele, ki do zdaj ni imel pomoči športnega direktorja, je v napovedih nekoliko skromnejši in pravi, da je cilj uvrstitev med prvih pet. Bele nam je povedal, da proračun kluba ostaja enak kot lani, pri izplačevanju plač pa za zdaj nimajo večjih težav. Ob tem je zanimivo dodati, da bodo pri njihovih sosedih, rokometaših Cimosa, v novi sezoni proračun oklestili kar za polovico.

Med pripravami same zmage
Danes so Koprčani končali priprave na Pohorju, prijateljske tekme pa so pokazale dobro formo. Najprej so s 6:0 premagali tretjeligaša iz Šenčurja, nato s 5:2 selekcijo brezposelnih nogometašev, ki tekmujejo pod okriljem sindikata Spins, med pripravami na Štajerskem pa še s 3:0 Rijeko in z 2:1 avstrijskega tretjeligaša GAK. V soboto se bodo na Bonifiki v generalki pred začetkom prvenstva pomerili še s Primorjem. Na zadnjih tekmah sta se najbolj izkazala Mitja Brulc in hrvaški branilec Kristjan Polovanec, ki ga je v podaljšanje pogodbe prepričal prav Pavlin. Ostal je tudi kreator igre Saša Božičič.

Kdo je odšel in kdo prišel?
Kopica igralcev je Luki Koper pomahala v slovo. Poslovili so se Aleš Mertelj (odšel je v Maribor), Boštjan Kreft, Darko Djukič (oba Rudar Velenje), Patrik Bordon (posojen je bil iz Lecceja), Juan Sebastian Vitagliano, Vladimir Petrović, Rok Božič in Aleš Šmon.

Med pomembnejšimi okrepitvami je poleg Pavlina in Kariča še en vezist Nebojša Kovačevič (do zdaj Hit Gorica), ki je na Bonifiki že igral. Damir Hadžić (Primorje), ki je pogodbo podpisal že sredi lanske sezone, bo utrdil obrambo, Igor Nenezič (Primorje) pa je zaostril konkurenco med vratarji. Prvi vratar Ermin Hasič si je huje poškodoval tetivo na zadnji tekmi pretekle sezone v Celju in se bo predvidoma vrnil šele pozimi. Njegovo mesto je prevzel Admir Suhonjič.

Iščejo še napadalca
Zelo blizu podpisa pogodbe je tudi 19-letni vezist Ivan Sesar, urediti morajo samo še podrobnosti z Zagrebom. Pavlin ga opisuje kot velikega talenta hrvaškega nogometa: "Imamo srečo, da smo ga dobili mi." Zdaj iščejo le še pravega napadalca. Med pripravami na Pohorju so imeli na preizkušnji nekaj igralcev, a se niso odločili za nobenega.

Čez dva meseca naj bi se vrnil Patrik Ipavec, ki je bil operiran zaradi težav s trebušno steno. Pavlin meni, da še vedno obstajajo realne možnosti, da se jim v prihodnjih tednih ali mesecih pridruži tudi Mladen Rudonja, ki ima sicer veliko dela v angleškem drugoligašu Leicester Cityju.

Gradili bodo nov stadion
Na Bonifiki imajo tudi nekaj obetavnih mladih nogometašev. 20-letni desni bočni branilec Andraž Struna je priložnost dobro izkoristil že v lanski sezoni, za njim prihaja tudi njegov dni leto dni mlajši brat Aljaž.

V Kopru, kjer so imeli lani najnižji obisk v prvi ligi, so pred dnevi napovedali gradnjo novega stadiona za 8.000 gledalcev, ki naj bi bil zgrajen septembra prihodnje leto.

Tudi Koper bo gradil stadion