Matjaž Kek je dobro opravil prvo nalogo. Foto: Reuters
Matjaž Kek je dobro opravil prvo nalogo. Foto: Reuters
Robert Koren
Robert Koren je nosil kapetanski trak. Foto: RTV SLO

Matjaž Kek: "Rezultat je popolnoma realen. O 11-metrovki je težko razpravljati, vendar v uvodu koncentracija ni bila prava. Nato smo dobro igrali, morda smo le v zadnjih 10 minutah preveč padli. Čestitam igralcem. Ne bi izpostavljal posameznikov, kolektiv je dobro deloval. Pri zadetku nam je uspela res lepa akcija. Hrabre spremlja sreča in to srečo smo danes iskali.

Zdaj razmišljam samo še o Slovaški, ko bomo morali spet odigrati pošteno, borbeno, skoncentrirarno in z vsem srcem za Slovenijo. Proti sredi lahko zremo z optimizmom. Treba je ostati trezen in se dobro regenerirati. Proti nobenemu nasprotniku ne smemo iti brez žara. Moramo biti še bolj odločni, danes nam je včasih padla koncentracija."

Robert Koren: "Pohvale soigralcem, vsak je oddelal svoje. Že dlje časa smo skupaj, dobro se poznamo, vsak pozna svoje naloge. Z malo sreče bi lahko celo zmagali, vendar moramo biti zadovoljni s točko. Tekme nismo dobro začeli, nato pa je stekla komunikacija in imel sem občutek, da je iz minute v minuto bolje. Vsekakor smo dobro pripravljeni, dobro, kompaktno smo stali na igrišču. Upam, da bo tako tudi v prihodnje in da si bomo še več upali, si ustvarjali še več priložnosti in da bomo proti Slovakom zmagali."

Leo Beenhakker: "Razočarani smo z rezultatom in z našo predstavo, predvsem v drugem polčasu. Slovenija nas je presenetila."

Jakub Blaszczykowski: "Za nas je to popoln poraz."



M. R.