Prvi zvezdnik Liverpoola Mohamed Salah. Foto: Reuters
Prvi zvezdnik Liverpoola Mohamed Salah. Foto: Reuters

Liverpool je bil sprva član tako imenovane superlige, a se je, tako kot drugi angleški klubi, predvsem zaradi pritiska navijačev iz novega tekmovanja tudi hitro umaknil.

Na nogometni sceni so se takrat pojavila ugibanja, da so se na Anfieldu za vstop v ligo odločili zaradi finančnih težav, kar zdaj objavljeno poročilo vsaj delno potrjuje.

Skupni negativni učinek krize bi lahko dosegel 137 milijonov evrov
V zadnjih 12 mesecih je zaradi koronske krize Liverpool izgubil 88 milijonov funtov, potem ko je še marca lani v prejšnjem poročilu izkazal 42 milijonov funtov dobička. Skupni negativni učinek krize do takrat, ko se bodo navijači lahko vrnili na tribune, pa bi lahko po oceni britanskih medijev znašal celo 120 milijonov funtov oziroma 137 milijonov evrov.

Zaradi slabih finančnih rezultatov v zadnjem letu je podjetje Fenway Sports prejšnji mesec že prodalo deset odstotkov lastniškega deleža v klubu investicijskemu podjetju RedBird Capital za 543 milijonov funtov.

"Poročilo kaže, kako velik učinek je imela kriza in kako močno so upadli glavni finančni prihodki. Pred krizo smo bili v solidnem finančnem stanju, zdaj s skrbnim obnašanjem skušamo preživeti krizo. Lahko smo optimistični glede konca te sezone, upam pa, da se bodo stvari v naslednji normalizirale," je dejal direktor kluba Andy Hughes.